משה

ערעור על בית משפט לתביעות קטנות

היה לי תביעה של קבלן בנושא שיפוץ בית בסך 30,000 ש"ח על "תוספות" שהוא אמר שביצע ( בפועל לא נתן הצעות מחיר ולא דיבר על כסף במהלך השיפוץ - 6 שבועות ) . אני במקביל הגשתי תביעה שכנגד היות והיו לי כמה השגות ומימצאים : 1. הוא לא סיים את העבודה ע"פ ההסכם המקורי ( החליט שהוא סיים ונתן לנו רשימת "תוספות" ) כמו צביעת 2 חדרים , תליית מנורות , תליית אביזרי אמבטיה וכד .. 2. הזמנתי חברת בדק בית שבדקו את העבודה שלו , נתנו דו"ח של מהנדס ( 17 עמודים ) ובו ליקויים ועלות תיקונם בסביבות 17,000 ש"ח . 3. הוספתי לתביעה שלי סעיף של נזקים שעשה בבית ( בעיקר סריטות בריהוט כי לא עטף אותם כמו שצריך , שם ניילון דק עליהם והניח כלים וקרמיקות על הריהוט...) במהלך המשפט , שנדחה פעמיים , הוא הביא 3 עובדים שלו ...שסך הכל אמרו שעבדו אצלי ...הם גם לא מכירים את ההסכם ) בסופו של דבר , השופטת אמרה שהתיק מסובך , קשה לבדוק מה התוספות ( אני טענתי שרובם הם חלק מההסכם )...ואמרה לנו שהכי טוב שתחליט ע"פ סעיף 79א . הבנתי שזה סעיף שנועד לפשרה...אך היא החליטה שאני צריך לשלם לקבלן 26,000 ש"ח !!!! אנחנו בשוק עד עכשיו .. מה עושים ? האם ניתן לעשות ערעור ( וזה מוצדק ) למחוזי ? מה התהליך ? מה הסיכויים ? אודה לתשובה מהירה כי הבנתי שיש 15 ימים לבקשת ערעור ... תודה

עו"ד רענן בשן

שלום משה ותודה על פנייתך. להלן נוסח סעיף 79א' לחוק בתי המשפט: 79א.(א) "בית משפט הדן בענין אזרחי רשאי, בהסכמת בעלי הדין, לפסוק בענין שלפניו, כולו או מקצתו, בדרך של פשרה". הסכמה לקבלת פסק דין לפי סעיף 79א' לחוק בתי המשפט משמעה מתן סמכות לביהמ"ש להכריע כראות עיניו כך שיינתן פסק דין שאינו מנומק. לרוב, סיכויי הערעור בפסק דין שכזה הינם נמוכים אך יחד עם זאת הכל תלוי בנסיבות במקרה. המועד שנקצב להגשת בקשת רשות ערעור על פסק דין שניתן בביהמ"ש לתביעות קטנות הינו 15 ימים מיום קבלת פסק הדין לידיך. בהצלחה, משרד עו"ד רענן בשן

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות קטנות