לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
הדס

תביעה בעקבות ליקוי רטיבות בדירה חדשה

שלום ותודה לעוזרים לפני כשנה נכנסנו לדירה חדשה מקבלן כאשר לאחר 10 ימים בדירה התגלתה רטיבות בכל חלקי הדירה אשר נבעה מהתרשלות קבלן משנה של הקבלן בהרכבת צינור ניקוז של האמבטיה. כעת לאחר קצת פחות משנה אני מעוניין לתבוע את הקבלן בעבור ההוצאות הישירות ועקיפות בגין ליקוי הרטיבות. שאלותי הם: 1. כיצד אני מוכיח את היעדרותי מהעבודה (כ-131 שעות מצטברות) לצורך ליווי תיקונים,מלבד הוכחות חלקיות שיש לי בהתכתבויות במייל והוכחות לפי תדפיס דיווח ימי חופשה בעבודה וטבלת אקסל שאני ביצעתי למעקב האם זה מספיק? האם תעריף שעת עבודה צריכה לכלול הפרשות סוציאליות ? 2. מאחר והקבלן די "מרח" אותנו בהתחלה עד שבאמת תיקן את הליקוי, ב-50 ימים ראשונים לליקוי הוא הרים הרבה מרצפות והשאיר בורות עמוקים בדירה בהרבה מקומות. מאחר והיה די מסוכן להישאר בבית כאשר הילדה הקטנה מתרוצצת ודי לא נעים, נסענו למשפחתנו בצפון הארץ מאחר והקבלן לא מצא לנו דיור חלופי ולא התחייב לשלם לנו עבור דיור חלופי. האם אני יכול להעריך הוצאות דלק (הוכחות תדלוק בתחנות דלק בקריות כמעט בכל סופ"ש) ע"י חישוב קילומטראז ועלות יחסית לק"מ שאני מקבל מהעבודה ? 3. לאחר שהרמת המרצפות לא עזרה לייבוש טבעי של החול, הקבלן הכניס מכונות לייבוש למשך כחודש. בשלב הזה לא ניתן היה לגור בדירה, אשתי והילדה נסעו לגור אצל משפחת ההורים בקריות למשך כשלושה שבועות ואני התגוררתי אצל חברים. לאחר שנגמרה חופשת הגנים חזרה אשתי והילדה והתגוררנו 4 ימים במלון דירות בת"א (יש קבלות על סך 2000 ש"ח) מה הסכום המומלץ לתבוע בגין מצב שכזה? האם תשלום ארנונה וועד בית ששולמו אך לא התגוררתי ניתן לתבוע ? (1000 ש"ח יחד) 4.האם כל הוצאות למומחים ניתן להעמיס והשופט יקבל זאת? בדיקת מהנדס בגילוי הליקוי ובדיקה של מכון התקנים להוכחת תוצאות המעבדה שהציג לי הקבלן 5. סעיף הוצאות חשמל עבור מכונת ייבוש שהייתה בדירה למשך חודש 6. סעיף עוגמת נפש עקב סכנה לילדה, חוסר נעימות בדירה, טרטורי נסיעות לקריות, אי התקנת מקלחונים וארונות בדירה 7. האם לתבוע בתביעות קטנות או בבית משפט השלום ? סכום התביעה אותו אני מעוניין לבקש מגיע לכ-34,000 ש"ח

עו"ד רענן בשן

שלום הדס ותודה על פנייתך. ניתן להגיש כתב תביעה כספית בבית המשפט לתביעות קטנות עד לגובה 33,200 ש"ח בלבד. תוכלי לוותר על ההפרש ולציין כי לצורך פניה לבית המשפט לתביעות קטנות הנך מעמידה את גובה התביעה על סכום מקסימלי בסך 33,200 ש"ח. את האמור בעובדות כתב התביעה יש לתמוך בצירוף אסמכתאות, קבלות, אישורי בעלי מקצוע וכד'.

הדס

תודה רענן על תשובתך. לגבי אובדן שעות עבודה, כיצד אוכל להוכיח כי נדרשתי להיות בבית בימים אשר תיאמו איתי? לפעמים בוצע תיאום טלפוני ומלבד טבלת מעקב אקסלי שביצעתי ומסמך מהמעסיק לגבי כמות שעות חופשה אשר נלקחו ,אין לי הוכחה נוספת. האם דו"ח חופשה מהעבודה תקף ? תודה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות קטנות