לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רחל

טענה לנשיכת כלב שלא קרתה

שבוע שעבר אבי טייל עם 2 הכלבות שלי אחת הגדולה עם רצועה והשניה קטנה ללא, יש לצייןן כי הוא טייל איתן בשטח לא בנוי עם אדמה וצמחייה ללא תנועת אנשים או רכבים, לפתע לכיוונם החל ללכת קשיש בן 78 עם מקל הליכה שאבא שלי מכיר אותו, הכלבים התחילו לנבוח עליו ואז הוא התחיל לנופף עם המקל לכיוונן והלך כאשר לא היה מגע ברור וודעי בין הכלב לקשיש, הוא פשוט המשיך ללכת כאילו כלום לא קרה. כל זה היה בסביבות השעה 9 בבוקר, ב14:00 הוא התקשר אלינו הביתה ואמר לאבא שלי: ״מסתבר שהכלבה שלכם נשכה אותי יש לי שריטה, הלכתי לרופא לעשות חיסונים ונתתי את הפרטים שלכם, אני לא רוצה שום דבר ממכם רק לדעת שהיא מחוסנת״. לאחר זמן מה התקשר הוטרינר העירוני ואמר שמשרד הבריאות דיווח לו שהכלבה צריכה להיכנס להסגר וכי הרופא רשם שיש 2 סימנים עמוקים של ניבים מהנשיכה של הכלב. עכשיו השאלה שלי היא כזו אין זה בכלל ייתכן? לא היה מגע ביניהם ובטח שלא כזה מגע שיש לו 2 נשיכות מהניבים ! במצב כזה הוא היה עוצר ואומר משהו ולא הולך הביתה וכעבור זמן מה מגלה פתאום שיש לו נשיכה זה לא מהו שמגלים פתאום, זה אמורמלכאוב במקום ולרדת דם, הוא גם אמר בעצמו שיש לו שריטה אז איך הרופא רשם שיש סימנים עמוקים של נשיכה? איך בכלל יכולים לדעת שזה הכלב שלי ולא ממישהו אחר? בוודאות שהכלבה שלי לא נשכה אותו ומפילים אותי על משהו שמבחינת משרד הבריאות מאמינים לו, למה הכלבה שלי צרחכה להיכנס להסגר בגלל מישהו שמשקר ואין לי מה לעשות בעניין? איך אני אדע אם הןא תובע אותי ומה אני יכולה לעשות עם זה?

עו"ד ארז גרייבסקי

רחל שלום, במידה והמתלונן יגיש תביעה הוא חייב למסור לך עותק ממנה, כך שאת תהיי מודעת לעניין. חשוב שתדעי כי במקרה כזה, במידה ואכן היה אירוע של נשיכה שבו היה מעורב הכלב שבבעלותך, האחריות לנזקי המתלונן תהיה כמעט מוחלטת. יחד עם זאת, נטל ההוכחה להוכיח את עצם אירוע הנשיכה מוטל על המתלונן. אציע לך לנסות ולאתר עדים למקרה שתומכים בגרסתו של אביך כבר בשלב זה של הדברים.

רחל

לא היו עדים בכלל

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נפילות ופגיעות בשטח ציבורי