פגיעה בחדר כושר ממשקולת שהניפה מתאמנת לידי
היי,אני בת 26 לפני כחודש בערך שברתי את האצבע בחדר הכושר שבו אני מתאמנת כבר קרוב לשנה.הפגיעה באצבע קרתה כאשר הייתי באמצע אימון משקולות בשיעור עם מדריך מישהי הניפה משקולת ופגעה לי באצבע.אני עדיין מתלבטת עם עצמי האם להגיש תביעה נגד חדר הכושר וההתלבטות שלי נובעת מכך שאיני רוצה שמדריך המכון ומנהל המכון יפגעו מכך אישית.האם יש דרך להגיש תביעה נגד המכון אך לא בגלל רשלנות?
שלום מוריה, מתיאור המקרה העולה משאלתך, אני מבין שאת טוענת לרשלנות מצד מפעילי המכון . במקרה כזה עילת התביעה היא נזיקית בהתאם לעוולת הרשלנות הקבועה בפקודת הנזיקין. איני רואה כיצד ניתן להגיש תביעה כזו שלא על פי עוולת הרשלנות. יחד עם זאת נראה לי שהחשש שלך לפגיעה במנהל מהכון אינו מוצדק, שכן במרבית המקרים, מכוני כושר מבוטחים בביטוח אחריות צד ג'. תוכלי לפעול לבירור העניין מול מכון הכושר. בהצלחה!
היי,קודם כל תודה על תשובתך המהירה.אני לא מעוניינת לתבוע את חדר הכושר על רשלנות הבנתי שיש 2 מסלולים אפשרים לתביעה דרך אחת-לתבוע פיצויים ישירות מחברת הביטוח של מכון הכושר,ושבמקרה הזה אין חשיבות אם התאונה קרתה בעקבות רשלנות של אחד הצדדים.והדרך השניה-תביעת נזיקין נגד המכון כתוצאה מרשלנות שזה לא מה שאני רוצה להגיע אליו.האם אני יכולה לתבוע ישירות את חברת הביטוח של המכון כמו באפשרות הראשונה בלי שמנהל המכון יפגע ישירות מכך?אני אמורה להגיש גם תביעה לביטוח לאומי על הפגיעה?שוב תודה
מוריה שלום, הביטוח שמחזיק חדר הכושר הוא ביטוח אחריות ומכסה בד"כ את חבותו שלו ואינו מבטיח פיצוי אוטומטי לכל פגיעה, אלא במקרים שבהם חדר הכושר נמצא אחראי לתאונה, זאת במובחן מביטוחים אישיים כגון ביטוח תאונות אישיות לתלמידים, שאז מכסה חברת הביטוח נזק שנגרם לתלמידים, ללא קשר לנסיבות התאונה. לא נראה לי שחדרי כושר מחזיקים בפוליסת ביטוח מסוג זה. בכל מקרה ברגע שתביעה משפטית מוגשת, עלייך לתבוע גם את חדר הכושר. לגבי הביטוח הלאומי- ככל שאת עומדת בקריטריונים לקבלת דמי תאונה, תוכלי לבדו את האפשרות הזו. מעבר לכך, איני רואה אפשרות אחרת העומדת בפנייך.