לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
הדר

נפילה בגן הילדים גרמה ל-3 שברים ברגל של בת שנתיים

שלום, אני לא יודעת אם אני נמצאת בפורום המתאים אבל אני מנסה בכל זאת ואשמח לכל מי שיוכל לעזור... בתי בת השנתיים נפלה בארגז החול במהלך משחק בגן שלה,(זה לטענת המטפלת...אני מקווה שזה אכן מה שקרה..) כשבאתי לקחת אותה אחר הצהריים נאמר לי שהיא עיקמה את הרגל ונראה שזה לא רציני...כשרציתי לקחת אותה ראיתי שהיא כבר לא יכולה לדרוך על הרגל והיא קצת נפוחה ,נסענו איתה ישר לבדיקה וצילום שם גילינו לצערי שיש לה לא פחות משלושה שברים ברגל! ושטפי דם, האורטופד החליט כמובן לשים לה גבס לארבעת השבועות הקרובים.. שאלתי היא מה אני אמורה לעשות מול הגן כרגע? אני יודעת שיש ביטוח לגן,אני אמורה לבקש ממנהלת המעון איזה שהוא מסמך או הגשת תביעה לביטוח? אשמח לעזרתכם.. תודה!  

עו"ד ארז גרייבסקי

הדר שלום רב, לעניות דעתי ומנסיוני, נפילות סתמיות בארגז החול לא אמורות לגרום לשברים... יש להניח כי המטפלת לא ממש יודעת מה קרה וכיצד נפגעה בתך. עוד יש להניח שגילה הצעיר אינו מאפשר לקבל ממנה גרסה מלאה של סיפור המקרה. בשלב ראשון הייתי מנסה לרדת לחקר העניין על מנת לנסות ולהבין כיצד קרה המקרה, האם היה מי שהשגיח על הילדים בזמן ההפסקה בחצר, האם היתה נפילה ממתקן כלשהו, ואם כן, האם היה מצע רך שיספוג את הנפילה, או שמא ישנו מפגע כלשהו שיכול היה לגרום לפגיעה. כמו כן עלייך לברר האם נערך דו"ח תאונה ולנסות להשיג עותק ממנו. מכל מקום, במקרים מסוג זה, לאור אי בהירות התמונה,במידה ומוגשת תביעה נזיקית, בית המשפט מעביר את נטל ההוכחה להוכיח כי לא היתה התרשלות להנהלת הגן. בנוסף על כך, במידה ובתך נתונה במסגרת שאינה פרטית (ויצ"ו, נעמ"ת וכדו'), יש להניח כי היא מבוטחת בביטוח תאונות אישיות תלמידים אשר מקנה פיצוי במידה ונותרת נכות לאחר התאונה והדבר דורש בירור. תוכלי ליצור עמי קשר ואשמח לסייע לך בכל הדרוש. בהצלחה!

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נפילות ופגיעות בשטח ציבורי