לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אבי

אישור תביעת אבטלה במהלך חודש עבודה

שלום, פוטרתי מעבודתי ב11.6. ב23.6 התייצבתי לראשונה בלשכת התעסוקה וב28.6 הגשתי את כל המסמכים הנדרשים לביטוח לאומי. היום ראיתי שהתביעה שלי אושרה לזכאות של 100 ימים החל מה 1.6. השאלה שלי היא אם עבדתי 11 ימים במהלך חוד יוני וקיבלתי שכר עבורם למה מועד תחילת האבטלה שלי הוא ה 1.6? האם יש לי דרך להשפיע על ההחלטה ולבקש שמניין ימי האבטלה יחל ב 1.7? אם לא...האם השכר עבור חודש יוני שקיבלתי יקוזז מדמי האבטלה שמגיעים לי?

עו"ד הדר פלד טל

לא, ממש לא. זכאותך לדמי אבטלה בכל מקרה לא יכולה להתחיל לפני המועד הראשון שבו התייצבת בלשכה. לפי דבריך זה היה ב- 23/6 כך שבכל מקרה לא ישולמו דמי אבטלה בגין ימים שקדמו למועד זה. אני מעריכה שבמכתב כתוב שהזכאות שלך היא למשך שנה מ- 1/6/16 וכי באפשרותך לממש 100 ימים.

אבי

תודה על התגובה המהירה... אכן התביעה אושרה למשך שנה מה 1.6 לזכאות של 100 ימים. העניין שהוא שטרם העברתי להם את התלוש שכר של חודש יוני מכוון שהוא עוד לא ברשותי. האם כשאעביר להם אותו הם יעדכנו אוטומטית או שאני צריך ליזום פניה ולבקש שיאשרו את תקופת האבטלה מחודש יולי או כפי שציינת לכל המוקדם מההתייצבות הראשונה בלשכת התעסוקה? תודה... אבי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דמי אבטלה