דירה נמכרה לפני 30 שנה ללא מחסן אבל במנהל ובעיריה רשום שיש מחסן
שלום וברכה. סבא שלי שיהיה בריא בנה לפני 30 שנה בניין ובו 4 דירות, כאשר סבא מכר 3 דירות, ובדירה אחת הוא גר עד היום. שלשום הוא קיבל מכתב מעורך דין- אחד הדיירים בבניין נפטר ובניו מכרו את הדירה, בנסח טאבו ובעירייה מצויין כי לדירה יש מחסן 8 מ' (וכנראה גם משלמים עליו ארנונה 30 שנה), אלא שבפועל סבא לא מכר להם מחסן. (הוא זוכר שהוא הוריד להם את המחיר מאחר והם לא רצו מחסן. את אחד המחסנים הוא מכר במשך השנים לאדם מבחוץ.) את החוזה לעת עתה אנחנו לא מוצאים- אנו יודעים שנכתב בו שהדירה 3 חדרים ואין להם שום טענות וכד' כעת לאחר 30 שנה כשמכרו את הדירה התגלה להם שבמנהל ובעירייה רשום להם מחסן, ולכן הם מבקשים מאיתנו לפנות את אחד המחסנים (איזה???). מאז סבא לא ישן!!! שאלתי: א. במידה ולא נמצא את החוזה, ומן הסתם משפחת היורשים לא "תחפש" את החוזה, האם יש בחוק העברי נושא של חזקה??? או האם לא עליהם מוטלת הראייה שאביהם לא מכר את המחסן ב30 שנה הללו??? אני מאוד יודה על תרופת הרגעה ראשוני...
שרגא שלום רב הטענות שאתה מעלה כבדות משקל ובטח לא ניתן לפתור או להרגיע ללא שראיתי את המסמכים התומכים. הדברים כדוגמת המקרה שתארת בשאלתך ישנם בהרבה עסקאות מקרקעין השונות. חייבים לעבוד מאוד מסודר כדי לפתור את הבעיה מבחינתכם. יחד אם זאת במידה והם יוכיחו שהיה להם מחסן הם יכולים לתבוע דמי שימוש ראויים. על כן אני חושב שאתה חייב להתיעץ עם בעל מקצוע בנושא להציג לו את כול המסמכים לרבות היכן הדירה רשומה ברשם המקרקעין בחברה משכנת? ומשם להתקדם. בהרבה מקרים אין בעיה למצוא את המסמכים לרבות של שלושים שנים. תזכור שהם כרגע בעמדה עדיפה על שלך כי להם יש מסמך ולסבא שלך יש רק זכרון שלו ללא תעוד. עו"ד רון שוורץ מנהל הפורום 03-9502977