לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
לבנה

ביטול חכירה עקב רישום כפול בנסח טאבו

1. לאחר פטירת אבי ניגשתי ללשכת רישום המקרקעין ע"מ לרשום צו ירושה, אולם נאמר לי שהדבר בלתי אפשרי משום שקיימת בעיה מול המינהל ותחילה עליי להסדירה. 2. במינהל הוסבר לי, שבנסח טאבו שמו של אבי מופיע פעמיים וכי יש למחוק פעם אחת ולצורך כך עליי להגיש שטר ביטול חכירה. לפי מה שהוסבר לי בנסח מופיעות 2 זכויות חכירה ע"ש אבי: האחת ראשית והשניה משנית ועליי למחוק את הזכות המשנית. ניתן להבחין, שבאחד מדפי הנסח בסמוך לרישום הזכות של אבי מופיעה המילה "משנה" ואילו בדף אחר בנסח המילה "משנה" לא מופיעה כלל ליד שמו). 3. לא מובן מדוע בכלל מלכתחילה נוצרה הכפילות הזו ע"ש אבי (אגב, בנסח טאבו שמתי לב שבעל דירה נוסף בבניין רשום גם פעמיים). 4. לא יודעת אם הפרט הבא יכול לסייע בתשובתך, אך לפני מס' שנים הדירה עברה תוספת בנייה. האם תוספת הבנייה היא הגורם לרישום הכפול בנסח? 5. שאלותיי: האם בכלל צריך לבטל את זכות החכירה המשנית, כשם שדורש המינהל? האם עצם הביטול, כאמור, אינו מהווה פגיעה בזכותי הקניינית? מה עליי לעשות בעניין דנן? תודה

מנהל הפורום

לבנה שלום רב לא ברור לי מהמתואר על איזה נכס מדובר. בכללי נושא התוספת בניה כניראה לא קשור . בזמנו רשמו במספר צורות את הנכסים , תלוי איזה נכס והיכן ממוקם בית צמוד קרקע, או נחלה חקלאית , או משק עזר או בית מגורים בבית משותף. כיום מיש שיפור ניכר המאפשר שינויי רישום ובזכויות השונות. אני חייב לראות את מסמכים ואוכל לענות לך יותר בפרוטרוט. כעיקרון כדאי להסדיר את הנושא אחת ולתמיד ולהשלים העברת הנכס ע"ש. לא תוכלי ללא השינוי ברמ"י לבצע זאת. הנושא לא מורכב וניתן לבצע מידית. בברכה עו"ד רון שוורץ מנהל הפורום 03-9502977

לבנה

שבת שלום הנכס הוא בית מגורים. ידוע לי, שהבניין אינו נקרא בית משותף, אך כן מתנהגים ומתייחסים אליו ככזה. בכל אופן, אני מודה על תגובתך.

עו"ד רון שוורץ

ה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מנהל מקרקעי ישראל