אי התאמה בשטח באישור זכויות
לפני כ-4 שנים רכשתי מגרש עם בית בשטח של כ- 900 מ', הגודל הזה נרשם גם בחוזה רכישה וגם באישור הזכויות שהונפק ע"י ממ"י ) לפני כשנה ביצעתי מיחזור למשכנתא ונדרשתי להמציא שוב אישור זכויות מעודכן וגם שם נרשם לי -כ- 900 מ'. כיום אני מעוניין לבצע הקניית בעלות והתחלנו בתהליך, אך המינהל משום מה שלח לנו מכתב שסך השטח הוא 782 מ'. אני מאוד מוטרד מהנושא,בלילה לא עצמנו עין , האם יכול להיות כזה דבר שככה יקחו לי 118 מ' ??? מה אני אומר לעשות ? איך כדאי לגשת למנהל ולברר את זה ? שמעתי ממישהו שיכול להיות שעשו הפקעה על השטח אבל האם זה חוקי ללא הודעה מוקדמת? ללא פיצוי? הרי כשקניתי היו 900 - אז מה קרה בדרך - מישהו רימה אותי , והמינהל שותף לזה ??? אודה לכם על הנחיות ודרך פעולה. בתודה מראש עופר
עופר שלום רב ע"פ הנתונים שאתה מוסר כאן יש תוך שנה הפחתה של השטח שלך. הנושא מוסדר בד"כ ר בהפקעות שנעשים ע"י גופים שונים במדינה. אני מציע שתיקח בעל מקצוע שיטפל לך מול הרשויות לראות מה קרה כאן ומי הפקיע ועל מה? האם בשטח המופקע נעשה משהו האם ניבנה משהו. לא ברור גם באיזה מקום מדובר במושב, בהרחבה או בעיר יש התייחסויות שונות בכל מרחב כזה. ספק רב אם יש רמאות כאן, אני לא מאמין בכל מקרה צריך לבדוק את זה מידית כשהכול קרה רק עכשיו ולא למשוך זאת. עו"ד רון שוורץ מנהל הפורום 039-9502977
הבית בעיר אור יהודה, כרגע בנוי בית על שטח של 200 מ', וכל יתרת השטח פנויה .