דרישת חוב עקב הפרשים- שבח
שלום רב, אני גר בדירה שכורה למעלה משנתיים ומשלם את חשבונותיי כהלכה לחברת החשמל. לפני חודש נימצא על הדלת מכתב הטוען כי מישהו חיבל בשעון החשמל והברגים נימצאו פתוחים וכי קיים שב"ח והוחלף שעון ויש להתייצב במשרדי המחוז. קיבלתי ההודעה באופן מפתיע הגעתי בזמני קבלת הקהל מיד לאחר יום!! כמובן העובדים היו בהרמת כוסית והדרכה ולא היה מי שיענה על שאלות בשעת קבלת קהל !! ואמרו לי להתקשר טלפונית ולאחר שעשיתי זאת נאמר שהמכשיר יצא למעבדה ויבחנו את הסטייה. המשכתי לקבל חשבון חשמל עם השעון החדש ומשום מה אין שינוי באופן הצריכה בתוך החודש לפי ממוצע על פני הימים של מספר קוט"ז לכל יום לפי שעון האחד חדש והשני הישן. לעומת זאת לטענתם הסטייה היא של 100% וכי יש לשלם שוב את חשבונות החשמל כאשר הם מחשבים זאת באופן שנתי. כמובן שמזה שנתיים אדם עובר שינויים אני ואישתי היינו ללא ילדים ולא בבית כפי שהיום עם ילדים דבר המשפיע על צריכת החשמל. כיצד ניתן לתקוף את טענתם?? ולמה החישוב לא נעשה לדיירים הקודמים של הדירה ??
אבירם שלום, נושא השב"ח, כפי שעולה ממכתבך, הינו נושא מורכב שיש לבחון כל מקרה לגופו. יש שלל דרכים להפריך טענות חברת החשמל, ולשם כך יש לבדוק את כל פרטי המקרה. אני מזמין אותך ליצור עימי קשר לקבלת מידע רלוונטי עבורך. חג שמח, עו"ד שי שמואל פרץ
אני גרה בגפי בחיפה ברחוב וינגייט על הכרמל. דירה זו בבעלותי מאז 1987. משנת 1990 ועד 2001 הזכרתי את הדירה וכעת אני גרה בה ברציפות מאז 2001 ועד היום. ב-22 בפברואר גיליתי מכתב בדלת בו נאמר שיש חשש לחבלה בשעון, הגורמת לקריאה נמוכה יותר של הצריכה. נאמר שם שהחליפו את השעון ולוקחים את הישן לבדיקה. כעבור כמה זמן מתקשר אליי אדם בשם ויאן וטוען שהשעון חזר מבדיקה ואכן נמצא שהוא חובל בשנת 2007 ומאז הקריאות לא נכונות וכעת בודקים בכמה לחייב אותי על ההפרשים מ-10 השנים הללו. אמרתי שעד כמה שזכור לי באותה תקופה עברתי משימוש בכיריים חשמליים לכיריים גז ויכול להיות שזה מסביר את הירידה בצריכה, גם יש תקופות ארוכות שבהן לא הייתי בבית עקב ניתוחים שאימא שלי עברה ונאלצתי לטפל בה בביתה בראשון לציון. היו גם נסיעות לחו'ל לתקופות של חודש ימים, ובכלל קשה לי מאד לשחזר מדוע בחודשים מסוימים הייתה צריכה פחותה יותר. "חובת ההוכחה חלה עלייך" נאמר לי ואין לי מושג מה אני צריכה להוכיח ומדוע... האם תוכל לעזור לי?
שוש שלום, נושא השב"ח, כפי שעולה ממכתבך, הינו נושא מורכב שיש לבחון כל מקרה לגופו. יש שלל דרכים להפריך טענות חברת החשמל, ולשם כך יש לבדוק את כל פרטי המקרה. אני מזמין אותך ליצור עימי קשר לקבלת מידע רלוונטי עבורך. בברכה, עו"ד שי שמואל פרץ
שאלות נפוצות:
שירלי
פאוז מוסא
אריה בראון