חוב משנת 2004 שהפכו לחוב של שנת 2017
שלום, ביוני 2017 קיבלתי חשבון מחברת חשמל ע"ס 1985 ש"ח וגם קיבלתי חשבון שוטף בסכום הרגיל. מברור עם נציגי חברת חשמל במוקד מתברר שזה חוב משנת 2004 על דירה שכורה שחשבון היה על שמי אין לי איך להוכיח אם גרתי או לא גרתי באותה התקופה. אני מתגוררת בדירה הנוכחית(דיור ציבורי) כ-12 שנה וחוזה החשמל הנוכחי על שמי ועל ת.ז שלי, מעולם בכל השנים האלו לא נאמר לי שיש חוב כולל בעת פתיחת חוזה על שמי. ניסיתי לפנות אליהם במשך השנתיים האחרונות במיילים בטלפון בפקס והם "גילגלו " אותי מאחד לשני ותחכי "יחזרו אליך" . בעקבות נסיבות חיים קשות אני נמצאת בהליך פשר משנת 2012 (לקראת הסוף) והעברתי להם את כל המסמכי ביהמש (כולל הכרזה כולל דיון אחרון הסדר להפטר) כמה פעמים הסברתי להם שאסור לי לשלם ללא ידיעת העו"ד בבית משפט (או משהו כזה). ואני חייבת אישור לזה שלא מדובר בחוב משנת 2017. בחברת חשמל יודעים שהחוב הוא לא לפי מספר החוזה שלי ב-12 שנים האחרונות. בנובמבר האחרון החשמל בביתי נותק והייתי צריכה לשלם את כל הסכום 1985 ש"ח שליש ממשכורתי כדי לחבר חשמל. פניתי אליהם גם לפניות הציבור בבקשה לקבל אישור על מועד החוב המקורי ולא מה שהם המציאו אני מחזיקה בידי את חשבון החשמל לאותה תקופה עם חותמת בנק הדואר. הסברתי שאני נמצאת בהליך חדלות ואני חייבת אישור ששילמתי סכום כזה ושיהיה מצוין מהו המועד המקורי של החוב. אני נמצאת לקראת סופו של תהליך הפשר שבו התנהלתי בתום לב מוחלט ולא יצרתי חובות ולא רוצה שיאשימו אותי במשהו שאינו תום לב. היום קיבלתי עוד חשבון בו הם גובים כסף על חשבון שזוכה 853 ימים באיחור ועל ניתוק וכמובן שגם פה הם מציינים תאריך של 23/6/2017 מדובר בסכום של 533 שח , (לצורך השוואה צריכת חשמל שאני מחוייבת היא 132 ש"ח) . פניות הציבור שלהם לא ענו לאף פנייה שלי! הנציגים שלהם אין להם תשובה ברורה! האם זה חוקי לשנות תאריך, האם הם מחוייבים לספק לי אישור לתאריך החוב ? האם עברתי על החוק כששילמתי להם בלית ברירה ? בבקשה אשמח לתשובה.
שלום, המקרה שלך דורש התערבות של מחלקת גבייה/חשבונות בחברת החשמל. מוזר לי מאוד שנציבות תלונות הציבור בחברת החשמל לא השיבה לפנייתך. מציע לך לפנות אליהם שוב באמצעות אתר האינטרנט של חברת החשמל ולעקוב אחר הטיפול בתלונה. בברכה, עו"ד פרץ
שאלות נפוצות:
שירלי
פאוז מוסא
אריה בראון