עוגן כבל שתומך בעמוד חברת חשמל שתקוע במרפסת
שלום וברכה יש לי בחצר עוגן כבל תקוע ברצפה שתומך בעמוד חשמל שנמצא במדרכה מחוץ למרפסת שלי פנינו לחברת חשמל הם אמרו שבגלל שזה 20 שנה כבר ולא היו תלונות אז יש להם "בר רשות" כביכול זכות להשאיר את הכבל. למרות שציינתי שיש לי ילדים קטנים והם מתרוצצים ומשחקים ליד הכבל ומטפסים עליו גם וזה מאוד מסוכן ולא בטיחותי. זאת התשובה שקיבלתי מחברת חשמל : "העוגן המדובר נמצא בשטח למעלה מ- 20 שנה, ובמשך כל השנים לא הועלתה תלונה ו/או טענה באשר להצבתו בחלקת בעל המקרקעין. לאור זאת, חברת השמל מסרה כי חלה מניעות ושיהוי נוכח פרק הזמן הארוך בו ניצב העוגן במקומו מבלי שנטענה לגבי מיקומו כל טענה. בנוסף, לטענת חברת החשמל, במהלך התקופה היא ובהעדר כל טענה נגד הצבתו של העוגן היא רכשה זכות שימוש מסוג "בר רשות" במשך תקופה העולה על 20 שנים רצופות. טענה זאת מבוססת על פסקי דין שנתנו בעבר בנושא יתרה מזאת ולחילופין העובדה שבמשך זמן כה רב של עשרות שנים מעולם לא הועלתה כל טענה או דרישה, ואין אסמכתא באשר להתנגדות או מחאה בנוגע למיקומו העוגן מלמדת, למעשה, על הסכמה שניתנה בעבר. כמו כן בית המשפט קבע, במספר פסקי דין כי שינוי הבעלות אינו מבטל את תוקפה של ההסכמה שניתנה כאמור לפני שינוי הבעלות." ואני רוצה לסגור את הגג שלי במרפסת לפני החורף שלא יכנסו לי גשמים וזה מפריע לי ..השאלה שלי אם יש לי על מה להלחם איתם או שנתקעתי עם זה וזהו.
גלעד שלום, התחום הנ"ל הינו תחום בעייתי. יש ברשותך 2 אפשרויות, האחת לשלם בעבור הזזת העוגן (ככל והדבר אפשרי), והשניה, לנהל הליך משפטי מול חברת החשמל, שבשלב זה קשה להעריך את סיכוייו. בברכה, עו"ד פרץ
שאלות נפוצות:
שירלי
פאוז מוסא
אריה בראון