פירוק מונה במשק ללא אישור
אני גר במושב במרכז הארץ. בשנת 2015 שיפצתי את ביתי, חברת חשמל העבירו את המונה של הבית 3×63 והמונה של המשק 25 אמפר לגומחה בכניסה למשק. לפני שנה וחצי קיבלתי אישור להתקין מערכת סולארית על הלול. חברת חשמל הגיעו להתקין מונה חדש וללא ידעתי לקחו לי את המונה של המשק. חמור מכך חיברו אותי למונה תעוז אשר תעריף התשלום בו הוא כפול וקצת מהמונה הרגיל. שפניתי לחברת חשמל מסרו לי כי זו חובה להתקין מונה כזה למי שיש מערכת סולארית. לכן ביקשתי להחזיר לי את המונה הנוסף שנלקח ללא אישור. לאחר דין ודברים סוכם איתי על ידי נציגי חברת החשמל כי לא ניתן להחזיר לי את המונה שנלקח אלא שאני אשלם על מונה חדש. כמובן ששילמתי ולאחר תקופת המתנה של שלושה חודשים לערך מסרו לי בחברת החשמל כי ההיתר שברשותי לא בתוקף ושאני צריך להמציא להם היתר בתוקף. בהיותי מנסה מול הוועדה המקומית להוציא היתר חדש על בית שכבר שופץ, פנה אלי נציג של חברת חשמל וטען בפני כי עכשיו ההיתר החדש באם המציא לא מספק אותם אלא הם רוצים טופס 4. חשוב לי לציין שחברת חשמל טוענים כי לקחו את המונה של המשק בגלל שהוא לא היה מחובר ובגלל שמי שעושה חווה סולארית מקבל רק מונה אחד. הדבר הוא לא נכון משום שאת המונה הנוסף ב 2015 חיברו חברת חשמל ואילו בעניין מונה אחד למשק אם חווה סולארית, יש שלושה משקים ממני אשר לו השאירו את המונה הנוסף. אני כמובן עדיין מחכה לתגובה של חברת חשמל.
רון שלום, אמליץ לך לפנות בעניינך לנציבות תלונות הציבור בחברת החשמל. ניתן לעשות כן, גם באמצעות אתר האינטרנט של חברת החשמל. בברכה, עו"ד פרץ
שאלות נפוצות:
שירלי
פאוז מוסא
אריה בראון