חשבון חשמל מופרז
בנובמבר 2013 בעלי נפטר ואני מתגוררת עכשיו לבד בבית פרטי. צריכת החשמל שלנו היתה גבוהה כל השנים אבל ברגע שהוא נפטר התקציב שלי מאד הצטמק ועל כן חסכתי בין השאר בחשמל. מסרתי מקרר אחד מהשניים שהיו לי, לא הפעלתי תאורת לילה, כביסות ירדו ביותר מחצי ועוד. אני אשה עובדת ולא נמצאת בבית מהבוקר עד הערב. לפני כמה חודשים קיבלתי חשבון חשמל של קרוב ל 7000 שקלים לחודש אחד. התרוץ של חברת החשמל - לפני זה היתה פעם אחת הערכה. אכן כן, אבל היא היתה גבוהה ועל פי קריאה מהשנה שעברה, מלפני שהתחלתי בחסכון קיצוני. נשלח אלי טכנאי שהודיע שהמונה תקין. לא עזרו פניות לנציב התלונות שלהם וטלפונים שעשיתי. הם רוצים את הכסף. אני רוצה להבין אין יכול להיות שבן אדם אחד שכמעט אינו בבית ישתמש ב 11,000 קווט"ש כשאין בבית מכשירים שמסוגלים לצרוך כמות כזאת גם בשביל משפחה מרובת ילדים? במשרד שבו אני עובדת פועלים כמה מזגנים לחמום וקרור במשך שעות רבות ויש 11 אנשים, מכשירי משרד שונים, מאווררים ועוד ולא צורכים כל כך הרבה חשמל. לאן פונים ואיך נמנעים מתשלום שרירותי כזה? לי אין הסבר לצריכה הגבוהה, מה גם שבינתיים הגיע עוד חשבון חשמל חדש וסביר ששילמתי אותו.
אביה שלום, לצורך בירור העניין, אני ממליץ לגשת למחלקת גבייה בסניף חברת החשמל הקרוב למקום מגורייך לצורך בירור הנושא. לידיעתך, חברת החשמל רשאית לגבות חשבונות חשמל בהתאם להערכות "ולהתחשבן" איתך לאחר שבוצעה קריאה פיזית במקום הצרכנות. בהצלחה, עו"ד שי שמואל פרץ.
החודש קיבלתי חשבון חשמל אסטראנומי 20666 אלף ש״ח עבור חודש מאי יוני אני בדרך כלל אני משלם 1800 ש״ח ממוצע עבור צריכה שלי בדקתי מונה המונה מראה צריכה פי 20 יותר בחודש פנתי לחברת חשמל והם הודו מה שהוא לא בסדר ולא הגיוני לממוצע הצריכה שלי סכמנו ששילחו טכנאי לבדוק את השעון וטענו בפנאי אם השעון תקין אני חייב לשלם את הסכום אני נכה 100% גר עם אשתי ושלושת ילדי גרים מחוץ לבית והבית שלי 112 מטר מרובע לא יכול לא יכול להיות שאני צורך פי20 חשמל לחודש מאי יוני הקריאה האחרונה שלהם לא הערכה היתה בינואר השנה הזו !!ואני בטוח בטוח שאף אחד לא גונב ממני חשמל איך אני יכול להתמודד עם החשבון המופרז!!!!
כבר הייתי שם . אין לי השגות על ההערכה אלא על כך שאני צריכה להסביר צריכת חשמל מטורפת שלא אני צרכתי אותה. זה לא המקצוע שלי להבין מאיפוא זה יכול להיות. האם להגיון אין שום משקל? ואיך פתאום בחודש שעבר חזרתי לצריכה נורמלית? משהו קרה ובמשך חודש אחד הזוי בלבד. אני מרגישה שהם לא מוכנים להתאמץ לפצח את הסוגיה ולי אין כלים וגם לא כסף לשלם.
אביה שלום, לא הבנתי את שאלתך באשר ליכולת להסביר את צריכת חשמל?? אסביר שוב. חברת החשמל רשאית לחייב את צרכניה לפי הערכה שמתבצעת בהתאם לחיובים קודמים. מאחר והערכה שחברת החשמל עורכת איננה מדויקת, היא עורכת התחשבנות עם הצרכן בהתאם לקריאה שהיא מבצעת בפועל. לעיתים קרובות הצרכן משלם בהערכה סכום נמוך יותר ממה שצרך בפועל וחברת החשמל מצרפת את ההפרש (הסכום שאמור היה לשלם בחיסור הסכום ששילם בפועל) לחשבון הבא וכך יוצא שצריכת הצרכן יוצאת גבוהה מהממוצע. בהצלחה, עו"ד שי שמואל פרץ
שלום אביה גם אני כרגע מתמודד עם אותה בעיה. קבלתי חשבון חשמל מטורף (מעולם לא הגיע לכזה סכום). כמו-כן חשבון החשמל מגובה בטענת קוט"ש שאין לנו יכולת להתווכח איתו. עכשיו אני צריך להוכיח שאין לי אחות :) איך מתמודדדים עם נושא כזה ?
תודה על המאמץ לענות לי אבל משום מה אני לא מצליחה להעביר את המסר. כתבתי שאין לי השגה על ההערכה כי היא היתה על בסיס חודש דומה בשנה קודמת. למרות שהשנה אני צורכת דרמטית פחות לא הייתי מתלוננת אילו הייתי מקבלת חשבון סביר. הענין הוא שקיבלתי חשבון פי 3-4 מכל חשבון אחר שהיה לי אי פעם דווקא בתקופה שאני חוסכת ואני בן אדם בודד עכשיו. אני מרגישה שאין לי יכולת התמודדות וזכות ערעור מול מכשיר שקוראים לו שעון ומישהו החליט שהוא פשוט לא יכול לטעות אף פעם. אומרים לנו שמכשירי סלולר יכולים לשבש מערכות טיסה. האם מכת ברק או משהו אחר לא יכולים לשבש שעון חשמל?
אביה שלום, זו זכותך לדרוש מחברת החשמל בדיקה של מונה החשמל לבדיקת תקינותו. אם ממצאי הבדיקה לא ישביעו את רצונך, אני ממליץ לשכור את שירותיו של חשמלאי לצורך בדיקה נוספת. בהצלחה. עו"ד שי שמואל פרץ
שאלות נפוצות:
שירלי
פאוז מוסא
אריה בראון