האם כדאי לתבוע את חברת החשמל?
שלום עו"ד שי תיאור מצב: בבעלותי חלקת אדמה שעברו מעליה קווי מתח גבוה כנראה ללא הסכמה הבעלים מהדורות הקודמים. הוצאתי רשיון לבניה עצמית באדמה למרות קווי החשמל שעוברים מעליה, שהפניתי כל הזמן הרבה בקשות להעתיק את הקו ללא מענה, כאשר תאריך רישיון הבניה התקרב להסתיים. ואז נאלצתי להשקיע את ההון העצמי בשיפוצי דירת ההורים. ומאוחר יותר העתיקו קו, ונשארו לי כ 3 חודשים לפני שיסתיים התאריך האחרון של הרישיון -אם כן אני חייב לחדש ולשלם מחדש ו...- ולכן בחרתי להתחיל בבניה בלחץ כלכלי הולך וגובר, וכשהעמדתי את השלד, נאלצי בסוף למכור אותו ממצוקה כלכלית. השאלות שלי הן: 1. האם כדאי לתבוע את החברה ולבקש פיצויים כנגד השימוש באדמה ללא הסכמה? 2. האם ניתן לבקש פיצויים על זה שאי מענה החברה בזמן גרמם לי להשתמש בהון האישי בשיפוצים ולהפסידו כאשר אותו הון היה מיועד לבניה? 3. במידה והתשובה לשאלה 1 היא שלילית, האם ניתן להמשיך בפיצוי הנדרש בשאלה 2? או שחייב להיות קשר סיבתי?
גריס שלום, באשר לשאלתך הראשונה, צריך לבדוק את היטב את נושא "ההסכמה". אם הקווים הותקנו בהיתר, תהיה לך בעיה לדרוש פיצויים. באשר לשאלתך השנייה, תוכל לתבוע רק אם התקנת הקווים בוצעה ללא היתר מתאים. באשר לשאלתך השלישית, לא תוכל לתבוע את חברת החשמל אם התקנת הקווים בוצעה עם היתר מתאים. בהצלחה, עו"ד שי שמואל פרץ
שאלות נפוצות:
שירלי
פאוז מוסא
אריה בראון