לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
לירון

עילה להוצאת צו סגירה לעסק וסירוב לחידוש רישיון עסק

האם תלונות של שכנים בגין רעש בשעות הלילה המאוחרות (אחרי חצות) והמון דוחות שהעירייה רושמת לבעל העסק הן עילה להוצאת צו סגירה לעסק? ואם בנוסף בעל העסק מציב שולחנות וכסאות בניגוד לחוק מחוץ לשטח בעל העסק ונקנס בשל כך כל לילה ע"י העיריייה, האם זו עילה לסירוב חידוש רישיון העסק ו/או להביא לסגירתו של העסק? באם כן, כמה זמן נדרש לעירייה לאסוף את ההוכחות לכך? האם פרק זמן של שנה הוא הגיוני? אנחנו פשוט בניין שסובל מאוד מבית עסק מסויים ומוצאים עצמנו חסרי אונים.

אלקנה

הכי טוב, ותחסוך כאבי ראש, תחפש בגוגל קבוצת אניגמה הנדסה ובטיחות - הם ילוו אותך לאורך כל התהליך. זו המומחיות שלהם

יעל מנדלוביץ, עו"ד

לירון שלום, במנוגע למטרד הרעש ככל שנגרם כזה העירייה יכולה להגביל ברישיון העסק את שעות הפעילות. רשות הרישוי תבחן האם בעסק מתבצעת פעילות אשר מתאימה לרישיון הקיים וכן ניתן לבחון מחדש בהתאם לאופי האזור האם ראוי לחדש את רישיון בית העסק. אתם בדיירי הרחוב יכולים להגיש בקשה לצו מניעה. צריכות להישאל שאלות רבות כגון: האם ראיתם את רישיון העסק והוא בתוקף? לכמה שנים? האם יש סגירת חורף? באיזו רשות מדובר? האם לעסק נדרש היתר לשימוש חורג? אם כן הכל שונה.

לירון

שלום יעל ותודה על התשובה המהירה. לעסק יש רישיון זמני אשר מתחדש כל שנה, זאת אני יודעת מרשימת העסקים המורשים שמפרסמת העירייה ואשר מתעדכנת כל כמה חודשים. בנוסף לעסק יש מין קוביית ויטרינה על המדרכה באישור העירייה, אולם הבעיה היא שבעל העסק לא מסתפק בזה ומוציא שולחנות וכיסאות לשטח המדרכה הנוסף ומשם נובע הרעש של האנשים. אין לבעל העסק רישיון להציב שם שולחנות וכיסאות וגם בשל כך הוא מקבל קנסות. מדובר בעיריית ראשל"צ ובבעיה שקיימת כבר 4 שנים. בכל השנים הללו כתבתי ופניתי לכל הגורמים האפשריים כי אני פשוט לא ישנה בלילות כמעט מאז שהעסק הזה נפתח. חוסר אונים נוראי. היכן ניתן לברר את כל הפרטים אודות רישיון העסק? אני יודעת שלפני שהעסק הזה נפתח (מדובר בפאב) הייתה שם מספרה.

יעל מנדלוביץ, עו"ד

במחלקת רישוי עסקים ופיקוח על הבנייה בעירייה.

לירון

רציתי להוסיף תיקון: נכון לחודש אוקטובר 2013 בית העסק המדובר לא מופיע ברשימת העסקים המורשים של העיר.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רישוי עסקים ורישוי בניה