חיסכון שפתחתי לבתי הועבר אלי לעו"ש ללא ידיעתי.
לפני שלושה חודשים פקיד של בנק הפועלים התקשר אלי ואמר לי שהוא על הקו עם אבא שלי ושיש לי הפתעה ,חיסכון שהוא צבר לי ועכשיו צריכים את האישור שלי כדי להעביר לי אותו לחשבון. אני הסכמתי וכך העבירו לי 7800 שקל בטענה שזה הכסף של אבי שחסך לי עוד בהיותי ילד. כעבור שלושה חודשים אני מתקשר לבנק לברר כמה יש לבתי בחיסכון ומתברר שאין כלום,החיסכון נפרע על ידי! מתברר ש"ההפתעה" שאבי עשה לי,לא הייתה כלל הפתעה וזה היה כל החסכונות של בתי. מבירור עם הבנק מתברר שאבי יכל לראות את כל חסכונותיי למרות שאנחנו בחשבונות נפרדים ואין בידו יפויי כוח ולכן נוצרה הטעות. הבנק טעה פה פעמיים למיטב הבנתי: הטעות הראשונה שהם הטעו אותי וגרמו לי לבזבז כסף שלא ידעתי שהוא שייך לחיסכון של בתי בת ה4,הם חשבו שאבי חסך לי למרות שהייתה הוראת קבע מהחשבון שלי לחיסכון בתוך החשבון שלי,אין קשר לאבי בכלל. הטעות השנייה שאני פתחתי חשבון הבנק התחייב לשמור על פרטיותי מה שלא נעשה,כי אבי יכל לראות הכל אצלי בחשבון בלי שאני אדע. האם יש לי עילה לתביעה? הבנק לא מוכן לפצות אותי,הפיצוי היחידי זה שאני אחזיר את הכסף והם ייתנו לי את הריבית על 3 השנים האלה,אך את הכסף עכשיו אין לי,בגלל זה אני עושה חיסכון שכל חודש ירד לי 291 שקל,כי בזה אני עומד,אבל עכשיו להחזיר את כל הכסף אין לי. (חיסכון עושים כי אתה יכול לעמוד בכל חודש בסכום קטן)
שלום רב, ניתן להגיש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות בסמוך למקום מגוריך ולהעלות מלוא הטענות בדבר הפגיעה בפרטיות והנזק שנגרם. בהצלחה, עו"ד ונוטריון גולן גדליה, מנהל הפורום טל': 03-9440550
שאלות נפוצות:
לי שושן