לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
משה

מתן עדות חוות דעת מומחה

קבוע מועד להוכחות בתיק והוגשה מטעמי חוות מומחה. האם חובה על המומחה להגיע לדיון להיחקר אחרת לא יהיה כל משקל לחוות דעתו. או שעל הצד השני חובה לבקש לזמן אותו להיחקר וככל שהצד השני לא מבקש לזמנו הרי הוא לא חייב לבוא להיחקר וחוות דעתו תהיה תקפה ובעלת משקל למרות שהוא לא נחקר.

עו"ד ניר פייטלוביץ

משה שלום, אני מניח כי המדובר במומחה בהליך מתחום המשפחה. במצב דברים זה וככל שיש לכם טענות על חוות דעת המומחה יש לכם אפשרות לפנות אליו בשאלות הבהרה ואף לזמן אותו לחקירה בבית המשפט במועד דיון ההוכחות ללא בקשה לזימון המומחה לחקירה אין עליו חובה להתייצב לחקירה על חוות דעתו לידיעתך

ת

חוות הדעת הוגשה מטעמי כתובע. השאלה האם המומחה חייב להתייצב לחקירה במועד שקבוע להוכחות. או שככל שעוה"ד של הנתבע לא מבקש לזמנו לחקירה לא חייב המומחה להתייצב לדיון ההוכחות. ככל שעוה"ד של הנתבע יהיה מעוניין לזמנו לחקירה למי הוא אמור לפנות לביהמ"ש או לעוה"ד של התובע.כ כל שעוה"ד של הנתבע לא יבקש לזמנו לחקירה האם אני יכול להיות בטוח שהמומחה שהגשתי חוות דעת מטעמו לא חייב להתייצב ושלא יפסלו את חוות דעת בגלל העדר התיצבותו.

עו"ד ניר פייטלוביץ

אני מבין משאלתך כי המדובר בהליך אזרחי ולא בהליך של ענייני משפחה אמליץ לך לפנות בנושא לייעוץ משפטי מעורך דין בתחום האזרחי בהצלחה

ת

בהמשך לתגובתך מדובר בהליך המתנהל בביהמ"ש לענייני משפחה ולא בהליך אזרחי. ביהמ"ש החליט לא למנות מומחה מטעם ביהמ"ש אך איפשר לי להגיש חוות דעת מטעמי. שכתבתי אבקש כי תשיב לי לשאלה ששאלתי שכותרתה לעוה"ד.

עו"ד ניר פייטלוביץ

ככלל על מנת לזמן מומחה לבית המשפט צריך להגיש בקשה מתאימה ולקבל את אישורו של בית המשפט ככל שלא נעשתה פניה כזו של הצד השני ניתן ללמוד מכך כי הוא מקבל את חוות הדעת מטעמך וזאת במידה וקיבלת אישור מראש מבית המשפט להמציא חוות דעת מטעמך

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סכסוכים במשפחה