לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ת

עילה לערעור בתביעה לפירוק שיתוף

הוגשה תביעה לפירוק שיתוף התובע מעוניין לרכוש את החלק שלי במקרקעין. האם ביהמ"ש יכול לחייב פירוק בדרך של התמחרות פנימית ולא לאפשר מכירה פומבית. אני מעוניין במכירה פומבית. והאם קיימת עילה לערעור אם ביהמ"ש יחייב התמחרות פנימית ולא יאפשר מכירה פומבית

עו"ד ניר פייטלוביץ

שלום רב, ככלל בימ"ש רשאי לפסוק בדרך הנראית לו הטובה והנכונה ביותר. בדר"כ בית משפט משתמש במומחה מטעמו כמו שמאי מקרקעין על מנת לקבל מידע אודות הנכס ושוויו. יחד עם זאת וככל שתעמדו על רצונכם להוציא את הדירה לבדיקה של שוויה בשוק החופשי ייתכן כי בית המשפט יענה לבקשה ויחליט כך. אין הדבר סותר את אפשרותו של אחד מהשותפים במקרקעין לרכוש את חלקו של האחר במחיר הגבוה שהוצע במסגרת המכרז החיצוני וביהמ"ש יעדיף מצב זה. על החלטות כאלו ניתן להגיש בקשת רשות ערעור לבית המשפט המחוזי. בהצלחה

ת

השאלה היא האם התובע שהגיש את פירוק השיתוף מבקש התמחרות פנימית ולרכוש את החלק שלי. ואני מסרב ומבקש מכירה פומבית. האם ביהמ"ש יכול שלא לאשר מכירה פומבית ולהחליט רק על התמחרות פנימית. ומה הסיכויים לערער על החלטה כזו.

עו"ד ניר פייטלוביץ

תשובתי לעיל מקיפה את שאלתך שהייתה מובנת עוד קודם ראה תשובתי בעניין

ת

לעוה"ד תשובתך היתה מקיפה. הבנתי מתשובתך שאחד השותפים יכול במסגרת המכרז לרכוש את חלקו של השותף הנוסף. השאלה היא אם התובע לא מעוניין במכירה פומבית ומעוניין לרכוש את חלקי. האם ביהמ"ש יכול לחייב התמחרות פנימית בלבד בין השותפים ולא לאפשר בכלל מכירה פומבית. והאם החלטה כזו אם תהיה היא עילה לערעור.

עו"ד ניר פייטלוביץ

כפי שכבר כתבתי ביהמ"ש יכול לחייב כל דרך הנראית לו הנכונה והצודקת ביותר יחד עם זאת יהיה עליך לשכנעו כי הדרך הנכונה והטובה ביותר היא קודם כל מכרז חצוני כפי שכבר כתבתי ניתן לערער על החלטות בית המשפט במקרים בהם אתה מאמין כי נעשתה טעות בהחלטה בהצלחה

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סכסוכים במשפחה