לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
עדן

הטעייה בקנייה: מכשיר סלולרי "מחודש" במקום חדש

עו"ד עידית פוליבודה שלום, לפני כארבעה חודשים החלטתי ללכת לקנות מכשירי אייפון לשני ילדי לאחר שראיתי מבצע על אייפון ב- 2,550 ש"ח בחנות הום סנטר. לבסוף כשהגעתי לחנות רכשתי מכשיר אחד - אייפון 4 . באותו יום שרכשתי את המכשיר, המוכר שהביא לנו את המכשיר וגם נייד אותו באותו יום לחברת ל"הום סלולר" אמר לנו לא להדליק את המכשיר אלא רק בצהרים למחרת כדי שהמכשיר ינוייד לחברת "הום סלולר". (המוכר לא הדליק לידנו את המכשיר) לאחר שהדלקנו את האייפון , למסך תמיד היה צבע מוזר כמו "שלג" בהיר וכשמסתכלים מהצד הוא כחול ביחס לאייפונים אחרים מקורים. בנוסף האייפון לא מהיר כמו אייפונים מקוריים. היום כשהגעתי למעבדה אחרת להחליף מסך(לא של הום סנטר) והראתי לו את ההבדלים בין האייפון מהום סנטר לאייפון רגיל - הוא אמר לנו שהאייפון הנו "מחודש" - יד שנייה, והמסך בעצם זה לא מסך מקורי אלא מסך לאחר שבירה , גם מבפנים הראה לנו את ההבדלים בין אייפון מחודש לאייפון מקורי. עלי לציין כי בחשבונית עסקית לא מצויין כי האייפון "מחודש" , בנוסף גם המוכר לא יידע אותי באותו היום שהאייפונים אצלם מחודשים, אני הבנתי שהאייפון שקניתי הנו חדש ומקורי! כמובן שלא הייתי מוציאה סכום כזה על אייפון יד שנייה!! היום לאחר ארבע חודשים ,כשגילית שהאייפון הנו מחודש- יד שנייה ולא מקורי כפי שחשבתי, נגשתי "להום סנטר" ושאלתי לגבי האייפונים אם הם מקוריים והם אמרו לנו שהם מחודשים , אייפונים מתצוגות. וכששאלתי את המוכר למה באותו יום שרכשתי את האייפון הוא לא סיפר לנו שהוא מחודש לא הייתה לו תשובה. אציין שכשספרנו לו על התגלית עם המסך ועל פנים האייפון , הוא אמר שזה לא יכול להיות, בנוסף כשספרתי לו על זה שהוא לא הדליק את המכשיר ליידנו אלא אמר לנו להדליק את המכשיר רק למחרת , הוא אמר שהוא לא אמר דבר כזה, וילדי היו נוכחים וזכרו את זה באותו היום של הקנייה. רציתי לדעת האם יש לי זכות להתלונן ולקבל פיצוי , על זה שחשבתי עד עכשיו שרכשתי מכשיר אייפון מקורי ובעצם מכרו לי אייפון מחודש - יד שנייה , מבלי ליידע אותי? שגם בטופס העסקה לא מצויין שהמכשיר "מחודש"- יד שנייה? תודה.

עידית פוליבודה, עו"ד

שלום רב, בהחלט יש מה לעשות. חבל שהמתנת ארבעה חודשים. יש לפנות בכתב אל שירות הלקוחות ולהלין על אי גילוי נאות במעמד ביצוע העסקה המהווה הפרת חוק המזכה אותך בפיצוי. בד בבד ממליצה להגיש תלונה באמון הציבור ובמועצה הישראלית לצרכנות.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צרכנות