אי הופעת אינסטלטור מטעם ביטוח הדירה
שלום, הזמנו אינטסלטור מטעם ביטוח הדירה כדי שיבדוק נזקי רטיבות בקירות. בפעם הראשונה לא הגיע, ולא התקשר להודיע על ביטול. בפעם השנייה הגיע בשעה 18:00 לאחר שזמן ההגעה שנקבע היה בין 12:00-15:00. כלומר איחר ב-3 שעות. כאשר התקשרתי לבקש פיצוי מחברת הביטוח בהתאם לחוק הטכנאים, נאמר לי כי החוק אינו חל על מקרה של אינסטלטור, מאחר ויש את הסיכוי שיתעכב אצל לקוחות אחרים. האם זה נכון? או שעדיין מגיע לי פיצוי על אובדן ימי עבודה / אי הודעה על איחור או ביטול? תודה רבה.
שלום הדס, סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן לא חל על המקרה שתיארת. יחד עם זאת, זכורה לי פסיקה של בית המשפט שמכילה את הוראות הסעיף על איחור של שליח (החוק, כפי שמנוסח, לא חל על שליחים), ובה נקבע שהלקוח זכאי לפיצוי. אני אנסה לאתר את הפסיקה. אם אמצא אפרסמה כאן. קחי בחשבון שעדיין יש באפשרותך לדרוש פיצוי בגין האיחורים, ואף להגיש תביעה, בגין הטרטור והזמן האבוד. השאלה היא האם תרצי לבזבז זמן בגין סיכוי (לא ודאות) לקבל כמה מאות שקלים בבית המשפט?
תודה אדי, אני באמת לא רוצה להיכנס לעניין של תביעות קטנות, זה לא שווה את הזמן שאשקיע בזה והפיצוי שאקבל או לא אקבל. בכל מקרה אני כנראה אשלח להם מכתב עם בקשה לפיצוי כספי (בשיחה מול מנהלת האזור היא אמרה שתפצה אותי בשובר לארוחת בוקר זוגית...). אשמח אם תוכל באמת לאתר את הפסיקה. המון תודה.
הדס, עייני בבקשה בסעיף 10 לפסה"ד בתיק הבא: תק (ראשל"צ) 20433-04-13 תמיר ברכה נ' רונן רוזנבלט זה לא פסה"ד שזכרתי אבל גם במקרה הזה בית המשפט מזכיר את "המטרה שעמדה לנגד עיני המחוקק בקביעת הפיצוי בגין המתנה לטכנאי". למען הסר ספק, טכנאי לא מעורב במקרה הזה.
תודה רבה