לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אור

בלעדיות דירה.................

שלום 1)קיבלתי בלעדיות על דירה שכתוב שם שהעמלה 2 אחוז ובהערות כתבתי כך:מעל סכום של מיליון תקבל המתווכת. כיוון שהלקוחה לא רצתה לשלם עמלת תיווך את ה2 אחוז שמודפס שכחתי למחוק מה זה אומר אם גם זה כתוב וגם שמעל סכום מסויים אני יקבל(ברור שאני ישרה ולא ידרוש גם וגם)אני רק רוצה לדעת אם זה לא סותר סתם בשביל הידע. 2)אותה לקוחה שנתנה לי בלעדיות ל3 חודשים ,ראיתי שנתנה לעוד מתווך לתווך על הדירה,אני מכירה את אותו מתווך ואנחנו ביחסים טובים הוא לא שם תמונות כדי שלא יזהו את הדירה הוא שם רק שם רחוב. אני לא יודעת מה לעשות פתאום ראיתי זאת והבנתי דברים ..לקוחה שהתקשרה אליי פתאום לא עונה לי כנראה ראתה את הפרסוםשלהם באותו אתר הם מפרסמים בזול יותר. האם המתווך חייב להוריד פרסום אם אני יבקש ממנו? ויגיד לו שיש לי בלעדיות אצלה ?הבעיה שהוא יכול להתחכם ולהגיד לי שזו לא הדירה הזאת. איתה אני לא יודעת אם לדבר כי היא כעסנית כזאת חסרת סבלנות היא יכולה להגיד לי אל תשווקי או אני רוצה ככה או כדומה. מה אני עושה ?ממש מבאס אותי אני עובדת ומקדישה ופתאום רואה זאת.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום אור לגבי השכר - מה שסוכם זה מה שרצוי שתגבי - כמובן אם הדברים לא ברורים את יכולה להבהיר אותם ע"י שליחת הטופס המתוקן ללקוחה. אם קיבלת בלעדיות - הרי שגם מכירה לא דרכך תזכה אותך בעמלה שסוכמה בתנאי שעשית כמובן מינימום 2 פעולות תיווך מוסכמות תוך חודש. לכן אני הייתי פונה במייל למתווך הנוסף - מיידע אותו שהנכס בבלעדיות - אם יגיד שהוא עובד על דירה אחרת - הרי שזה בעיה שלו ששיקר לך - ואם ימכור את הנכס גם לך תגיע העמלה. אם הנכס הזה לא אצלו - אז את ממשיכה בכל מקרה בניסיון המכירה. כל עוד את עובדת נכון ומשווקת את הנכס - אין צורך בהסכמה חוזרת של הלקוחה ואין צורך לוודא אחר המתווך - רק שיהיה תיעוד בכתב לעניין זה. בהצלחה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תיווך נדל"ן