לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
נועה

תשלום דמי תיווך בהסכם תיווך עם מידע שגוי

שלום. הגעתי לראות דירה להשכרה דרך מתווך שפרסם מודעה באינטרנט. המתווך החתים אותי ואת שותפיי על הסכם תיווך. בהסכם נכתב שהדירה היא 4.5 חדרים ושגובה השכירות הוא 6500 ש"ח. ראינו את הדירה, הסכמנו לקחת אותה, וביקשנו שידבר עם בעל הדירה על חתימת החוזה. אך ורק אז, ציין המתווך שהוא לא מכיר את בעל הדירה, ושמי שלקחו את שירותיו הן הדיירות היוצאות. אחת הדיירות נתנה לי את מספר הטלפון של בעל הדירה, שמבחינתו לא ידע שהדיירות הנוכחיות פנו למתווך. קיבלנו עותק של חוזה השכירות, ובו היה כתוב שגובה שכר הדירה הוא 6300 ש"ח (6400 כולל ועד בית) ולא 6500 כמו שכתב המתווך בהסכם החתום, ושהדירה היא 3.5 חדרים ולא 4.5. בנוסף לכך, הדיירות הנוכחיות עוזבות חצי שנה לפני תום החוזה שלהן, מה שאומר שהחוזה שנחתום עם בעל הדירה יהיה ל-6 חודשים בלבד, ולא לשנה. את כל המשא ומתן עם בעל הדירה ערכנו בעצמנו, כיוון שהמתווך כלל לא מכיר את בעל הדירה. השאלה שלי היא האם אנחנו מחויבים לשלם דמי תיווך, למרות שהחתים אותנו על הסכם תיווך עם מידע שגוי, והראה לנו את הדירה מבלי אישורו של בעל הדירה.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב כן מאחר וחתמתם על ההסכם עם המתווך אתן מחויבות לשלם לו דמי תיווך. מאחר וחלק מהמידע היה שגוי לטענתכן, אתן לא חייבות לקחת את הדירה ואז אינכן צריכות לשלם למתווך את דמי התיווך. הבחירה בידכן - אפשרות נוספת לנהל מו"מ עם המתווך על דמי התיווך ולהסכים עמו על הפחתת דמי התיווך בכתב - בד"כ נהוג לשלם כחודש דמי תיווך - מאחר ומדובר ב-6 חודשים אפשר להפחית בחצי את דמי התיווך ובמקביל לברר מול בעל הדירה על אפשרות להארכה. בהצלחה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תיווך נדל"ן