לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אור

בלעדיות דירה בלעדיות

בלעדיות שקיבלתי לדירה. בעחת הדירה משלמת לי 1 אחוז במידה ואמכור את דירתה. באחת הפעמים שהיה משא ומתן סיפרתי לה משהו שלא הייתי צריכה לספר והוא שהקונה שהבאתי אני לוקחת ממנו 1 אחוז במקום 2 אחוז היא שמעה זאת וכעסה במקום שאני אוריד לה בדמי תיווך שהיא הלקוחה שלי והדירה שלה אז אני מורידה לקונה הסברתי לה שזה לטובתה כיוון שאם לא הורדתי הקונה לא מוכן לקנות ושגם לה הורדתי. מאז העלתה ב20.000 את מחיר המכירה . עם אותו קונה בסוף לא יצא כלום. הדערה משווקת 3 חודשים בערך והייתי רוצה לקיים בית פתוח ללא עמלת תיווך מהקונה באותו יום או לפרסם את הדירה ללא עמלת תיווך מהקונה לתקופה. אבל אני נמצאת בבעיה כי אם יהייה משא ומתן לקונה שאני לא גובה ממנו עמלת תיווך במשא ומתן אנשים מדברים אני לא יכולה לסתום להם את הפה וגם היא יכולה לראות פרסום שלי. 1. האם זאת זכותי כמתווכת שמייצגת מוכרים לא לקחת מהקונה שלי עמלת תיווך? 2. האם אני צריכה ליידע אותה שאני בתקופה כך וכך לא לוקחת מקונים עמלת תיווך? מה אתה מציע לי לעשות אני רוצה בתקופה מסויימת לא לקחת עמלה תיווך מקונים בגלל כל מיני סיבות הבעיה שאם היא תדע היא כועסת מאוד על כך ואני לא יכולה להגעד לקונה לא לספר כי אחד מכיר את השני הרבה פעמים מתברר...אני לא רוצה מצבים לא נעימים. 3. אם תגלה שאני לא לוקחת עמלת תיווך מקונה האם היא תהייה מחוייבת לשלם לי עמלת תיווך שלי?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב 1. כן זאת זכותך לא לקחת עמלת תיווך מהקונה, לפי שיקולך. 2. אינך חייבת ליידע אותה - אולם אם את מדברת איתה על כך - אתי יכולה להציג זאת כניסיון להקל על הקונים לרכוש את הדירה ולא לתקוע את העסקה. 3. כן אם היא חתומה לך על הסכם תיווך אזי היא מחוייבת לתשלום העמלה ללא קשר לקונה. בהצלחה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תיווך נדל"ן