מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ
בלעדיות שהסתיימה לדירה
שלום בלעדיות שהסתיימה לפני חודשיים בערך. שיתפתי פעולה עם עוד מתווך שהביא שותפים שרוצים לרכוש. כרגע אנחנו במשא ומתן. מבעל הדירה נאמר לי שאותו מתווך ביקש ממנו לפני מס ימים בלעדיות ואמר לו שהוא הביא את הקונים והוא היה איתו בקשר וביקש ממנו בלעדיות לפני שאני קיבלתי את הבלעדיות.הוא עדיין לא חתם לו. החשש שלי שאם יחתום לו אותו מתווך לא יקדם את העיסקה עם השותפים שהביא בכדי לקחת דמי תיווך משני הצדדים. מה שקורה לשותפים יש הרבה עסקים וחברות והבנתי שהם יכולים לרשום את הדירה על שם אחת החברות וכך אני לא אוכל לדעת אם תימכר הדירה למי היא נמכרה וכך לא אוכל לדרוש דמי תיווך. מה אני יכולה לעשות במצב כזה על מנת למנוע מצב שיעקפו אותי ואם הדירה תימכר לא אדע למי?
שלום רב תמיד יהיו כאלה שינסו להתחכם ולעקוף. את צריכה לעבוד לפי נוהלי העבודה שלך. אם יש לך בלעדיות על הנכס -תפעלי במלוא המרץ לנסות למכור את הנכס. אם יעקפו אותך את תמיד תוכלי להוציא נסח טאבו של הדירה אחרי מס' שבועות לראות אם הנכס נמכר ולברר לטובת מי. גם אם רשומה חברה - תמיד יש לחברה בעלים - ואז את עושה הצלבה בשמות ובודקת אם עקפו אותך. נקווה שלא יעשו זאת. בהצלחה,
שאלות נפוצות:
עידו .ג.
רועי ב
אילה דביר
רותי חיפה