מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ
דמי תיווך מהמוכר והקונה כאשר לקונה היכרות מוקדמת עם הדירה עוד טרם הבלעדיות
שלום רב, אנו חתומים בהסכם בלעדיות עם מתווך (חתמנו על 2 הטפסים), יש לי שכן שגר בכניסה ליד כבר כמה שנים ומכיר כמובן את הדירה עוד לפני שחתמנו על חוזה הבלעדיות, יתרה מכך, דיברנו ביננו בזמנו על אופציית קיום עיסקת המכירה ביננו אך בזמנו לא היה לו הסכום הנדרש לכך, בינתיים אנו התקשרנו בבלעדיות עם מתווך שהביא לקוחות פוטנציאלים אך כלום לא יצא מזה עד כה... עברה כמעט חצי שנה ובינתיים השכן פנה אלי שוב והציע לקנות את הדירה בכל זאת כי עכשיו הוא מסוגל לשלם את המחיר שביקשנו , מה לעשות במקרה כזה? האם אני מחוייבת לשלם למתווך בכל זאת את העמלה שחתמתי איתו?(חייבת לציין שחתמנו איתו על 0.5% בלבד ואין לי בעיה לשלם לו אותם אפילו שהוא לא גורם יעיל בעיסקה זו) אך , האם אנו מחוייבים באמת לשלם לו משהו והאם אנו חייבים לשלם לו גם עמלה עבור השכן שלנו שכלל אינו מכיר אותו ואין לו איתו שום חלק בעיסקה הזו? השכן שלי לא מוכן כמובן לשלם לו מאומה.... ובצדק.... בנוסף אני חייבת לציין שתקופת הבלעדיות (בסה"כ של 7 חודשים) עומדת להסתיים בעוד שבועיים (ובכל מקרה לא התכוונו להאריך החוזה איתו שוב) האם כדאי לחכות עם חתימת החוזה עם השכן שלי עד אז ?
שלום רב אם חתמת על בלעדיות אתם מחוייבים לשלם תיווך גם במקרה שמכרתם לשכן וגם אם לא הגיע דרך המתווך בכל תקופת הבלעדיות. לגבי התשלום של השכן תלוי מה סוכם ביניכם בטופס הבלעדיות. ניתן לחכות עד לאחר תום תקופת הבלעדיות, אולם ייתכן והמתווך ידרוש את שכרו גם לאחר תום תקופת הבלעדיות, אם יחשוב שהמכירה בוצעה עקב פעולות השיווק שלו. בהצלחה רבה,
שאלות נפוצות:
עידו .ג.
רועי ב
אילה דביר
רותי חיפה