לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
כרמית

תביעה לתשלום דמי תיווך

אני מתווכת ולקוח שלי קנה דירה ששיווקתי בבלעדיות ואינו מוכן לשלם לי דמי תיווך. פניתי לעורך דין כדי שימסור לו את מכתב ההתראה לפני תביעה אך הכתובת שלו במשרד הפנים לא נכונה. העורך דין שלי החליט למסור לעורך דין של הקונה את מכתב ההתראה. האם העורך דין של הקונה (שחייב לי דמי תיווך) מחויב לפי החוק למסור לו את מכתב ההתראה?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב עקרונית התשובה היא שלא מחוייב העו"ד להעביר את המכתב. אולם הייתי ממליץ בכל זאת להעביר מכתב, כי ייתכן והעו"ד ייצגו בהמשך ההליכים ו/או יעביר לו את המכתב ו/או ימסור לנו אינפורמציה נוסת בעניין. בהצלחה רבה,

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב עקרונית לא. אולם שווה לנסות כי ייתכן והעו"ד ייצגו גם בתביעה אם תהיה או שיעביר לו את מבוקשך. בהצלחה,

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב עקרונית לא, אבל אפשר לנסות - ייתכן ויעביר אליו או שייצגו בהליך / בתשובה למכתב. בהצלחה רבה,

כרמית

אתה למעשה אומר שהעורך דין של הקונה ימסור לך את המכתב מכיוון שהוא בונה על זה שבעתיד הוא ייצג את הקונה אולי בהגנה נגד התביעה אז שווה לו לדבר איתו על העניין שם אם אינו ימסור לו את המכתב התראה. מבחינתי ברגע שהעורך דין שלו מדבר איתו אז אני יכול לתבוע אותו נכון?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב כמו שרשמתי אם ייצגו אז ההמצאה לעורך הדין תקפה. אולי יסכים להעביר לו את המכתב גם אם לא מייצגו או שימסור לך את הכתובת שלו. בהצלחה

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תיווך נדל"ן