מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ
עמלה על תיווך מכירת דירה
היי לפניי שנתיים רציתי למכור תדירה חתמתי למתווך ובסוף זה לא יצא לפועל עכשיו שוב זה עלה אחריי שנתיים שלא היינו בקשר....הלכתי לראות דירות דרכה וכל דירה שראיתי חתמתי לה בסוף מצאתי דירה לבד אבל היא עזרה לי בכל נושא הזכרון דברים וכו ואמרה לי שיש לה קונה ואני אמרתי שהיא הייתה בסדר ועזרה לי עם יש לה באמת קונה שתרוויח לבריאות הגענו למעמד זכרון דברים והיא עדיין לא אומרת לי כלום על על זה שאני חתום אצלה מלפניי שנתיים ומבקשת שאני יעשה לזוג משהו כדי שהעיסקה תצא לפועל ואישתי נפלה בפח ועשתה להם הנחה של 20 אלף אחריי שחתמנו זכרון דברים ומכרתי וקניתי היא באה אליי אחריי שבועיים כמעט ושואלת מתי אני בא ליסגור תחשבון איתנ שאלתי על מה היא ענתה לי על העמלה ושאני חתום מלפניי שנתיים וזה עדיין תקף עם הייתי יודע כך קודם כל לא הייתי עושה שום הנחה ודבר שני בטוח לא הייתי מוכר דרכה!!! בשכונה שלי יש כל כך הרבה דרישה לדירות שלא הייתי צריך אותה(זה היה נטו ממחשבה כטובה על העזרה בהתייעצות בקנייה) השאלה עם מגיע לה תיווך עם חתמנות ב03/14
היי בעיקרון אם חתמת על כל דירה שראית, ועל הדירה הזאת לא חתמת ולא ראית דרכה אז אתה לא מחוייב. למתווך אסור לערוך זיכרון דברים בין הצדדים- ובמקרה שהוא עורך את זיכרון הדברים - אזי יאבד את זכאותו לקבל תדמי תיווך, ככל שמגיעים לו. בברכת חג שמח,
שאלות נפוצות:
עידו .ג.
רועי ב
אילה דביר
רותי חיפה