לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
Gali

הסבר בנושא סדר דין מקוצר

שלום רב, לפני כשנתיים רכשתי דירה. בעסקה היה מעורב מתווך ובגלל חילוקי דעות לגבי האופן שבו תיפקד לא הסכמתי לשלם לו את 'דמי התיווך' שדרש. לא הצלחנו להגיע לפשרה והוא החליט לתבוע אותי. לפני מספר חודשים קיבלתי- הזמנה לדיון (תובענה בסדר דין מקוצר) הובהר לי שאין אני יכול להגיד בשלב זה כתב הגנה אלא רק בקשה לרשות להתגונן (ושם לכתוב את טענותי) כך עשיתי. לא קיבלתי תשובה לגבי הרשות להתגונן, אלא 'הזמנה לדיון בבקשה לרשות להתגונן' בפני שופט בנוחכות הצדדים. צויין ש'אם תינתן לנתבע (אני) רשות להתגונן , תתקיים ישיבת קדם משפט באותו מועד. אני רוצה לוודא שאני מבין את הדברים. למעשה ההחלטה האם לאפשר לי להתגונן למעשה עוד לא הוחלטה והיא תוחלט בדיון עצמו אליו הוזמני לכל מקרה. ואם אכן אקבל זכות זו, יתחרש דיון בנושא עצמו ? אם אכן בכך דברים אמורים - ההוכחות שלי לתפקודו הלקוי של המתווך הן הקלטות שיחות. האם עלי להביא איתי את ההקלטות עם אמצעי שמע (מחשב? האם יש לבקש רשות מראש מבית המשפט להביא הקלטות? האם נדרש גם תמלול מלא או של חלקים רלוונטיים במקרה כזה? תודה רבה!

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב בהליך של סדר דין מקוצר לא ניתנת לך רשות אוטו' להתגונן ואתה צריך את הסכמתו של בית המשפט לכך, לאחר שווידא שיש לך סיכויי הגנה כלשהם ולא התגוננת בלי כל סיבה אמיתית. אתה צריך להיות מוכן להיחקר על התצהיר שלך, לראות שאתה דובר אמת, ולתת לשופט אפשרות להאמין שאכן יש סיכויים טובים להגנה שלך להתקבל בהמשך ההליך. במרבית המקרים אכן מקבלים את הרשות להתגונן ועל כן מרבית הסיכויים שתגיעו גם להליך של קדם המשפט באותו המועד (בהתאם להודעה שקיבלת מביהמ"ש). בשלב הקדם משפט לא תישמענה ראיות, אלא בשלב ההוכחות, שהינו ככל הנראה בדיון מאוחר יותר (אלא אם קיבלת הודעה מפורשת על כך מראש). בשלב הראיות תצטרך לתמלל את כל השיחות מהתחלה ועד הסוף - חשוב שלא יהיו קיטועים, ורצוי ע"י חב' מוכרת בתחום זה. אם ישנו קטע המחייב צפייה - יש להגיש בקשה מתאימה מראש לשופט, שלא ממהרים לאשר בקשות כאלה, ולכן כאמור עדיף לתמלל את הדברים מתחילתם ועד סופם ולהגישם כחלק מחומר הראיות בתיק. בהצלחה וחג שמח,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תיווך נדל"ן