לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רונית

תביעת מתווך ששיתף איתי פעולה

אני מתווכת דירות והבאתי לקוח לראות דירה. הלקוח חתם לי על הטופס וקנה את הדירה ולא שילם לי את הדמי תיווך. תבעתי את הלקוח שלי וזכיתי במשפט. כעת אני רוצה לתבוע את המתווך שלקח לי את הלקוח מאחורי גבי ויש לי הודעות סמס שמוכיחות שהוא שיקר לי שהדירה נמכרה ללקוח אחר כמה וכמה פעמים כדי שאני לא ידע שהלקוח שלי קנה את הדירה. האם מותר לי לתבוע את המתווך ששיתפתי איתו פעולה למרות שאין ביננו הסכם בכתב? מה הסיכוי שאזכה במשפט?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב כן מול מתווך אחר לא חייבים הסכם בכתב בניגוד ללקוחות שכן חייבים הסכם כזה. הבעיה תהיה בפאן הראייתי- כלומר הוא יטען שלא ואת תצטרכי להוכיח שכן. הבעיה הנוספת היא - שאם הוא לא קיבלת דמי תיווך מהלקוח - כמה תבקשי ממנו לשלם? בגין אילו סעיפים? בכל מקרה אינני יכול להעריך סיכויים ע"ס המידע שניתן לעיל. בהצלחה רבה,

רונית

הוא כן הוציא חשבונית ללקוח שלי על סך 8 אלף שקל. בהודעות סמס הוא אמר לי שהדירה נמכרה ללקוח אחר ובסופו של דבר הוא הוציא חשבונית ללקוח שלי ומכר לו את הדירה מאחורי גבי. בסוף תפסתי את הלקוח שלי וזכיתי במשפט. האם אני יכולה לתבוע את המתווך השני?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

היי אם קיבלת את מלוא דמי התיווך בתביעה אזי קיבלת את שכר הטרחה שלך. ממליץ לא לעבוד עם מתווך שלא מכבד את ההסכמים שלו איתך. אפשר לתבוע את הסכום שקיבל - לפי גובה הסכום המדובר בתביעות קטנות, בכפוף לכך שלא מדובר בכפילות כאמור. בהצלחה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תיווך נדל"ן