מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ
תביעה בבית משפט נגד לקוח
אני מתוך דירות ותבעתי לקוח שקנה דרכי דירה ולא שילם לי. הלקוח טען שהוא ראה את הדירה עם מתוך אחר והביא אותו להעיד בבית המשפט. השופטת שלחה אותי ואת הנתבע לבדיקת פוליגרף. אני יצאתי דובר אמת והנתבע דובר שקר וזכיתי במשפט. האם לדעתך יש לי אילה מספיק טובה כדי לתבוע את המתווך ששיתף פעולה עם הלקוח שלי כדי לרמות אותי? יש לי מספיק הוכחות שהמתווך השני רימה אותי מכיוון שהלקוח יצא דובר שקר גם בשאלה האם המתווך השני הראה לך את הדירה לפני המתווך שלמיהן.
שלום רב עצם הזכיה מול הלקוח לא סוללת את התביעה מול המתווך הנוסף. השאלה אם היה לך הסכם מול המתווך הנוסף? ככל שלא היה הסכם נראה כי סיכויי התביעה נמוכים כנגדו. בהצלחה רבה,
לא היה הסכם בכתב או בעל פה ביני למתווך השני. האם המתווך השני יכול לתבוע אותי על הסכום שזכיתי בפסק הדין ולדרוש חצי מהסכום מכיוון שהוא היה בלעדי על הדירה?
שלום רב אם וכאשר תהיה תביעה כזאת יש צורך לבחון אותה לעומק. בינתיים ההנחה היא, שאם בית המשפט לא התייחס לעניין בפסק דינו, ככל הנראה שלא היה מקום לפסוק למתווך השני גם תשלום. בהצלחה,
נכון בית המשפט לא התייחס למתווך השני אבל המתווך השני היה עד ולא נתבע. האם זה משנה?
שלום רב כפי שציינתי יש לבחון את התביעה לעומקה אם תהיה אחת כזאת. בהחלט ייתכן מצב שלקוח שחתם ל2 מתווכים יחוייב פעמיים בדמי התיווך. בהצלחה רבה.
שאלות נפוצות:
עידו .ג.
רועי ב
אילה דביר
רותי חיפה