לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רוני.

תשלום למתווך דירה אף על פי שלא חתמו אצלו

בחיפושי אחר קניית דירה חתמתי אצל מתווך שהראה לי מספר דירות. באחת הדירות מהן היינו כמעט לפני חתימה אך לבסוף העסקה לא יצאה לפועל. אנחנו חושבים שלמתווך היה חלק בכשלון העסקה.. אך כמובן שאין מה לעשות שהעסקה לא התבצעה לצערנו. המשכנו לחפש דירות ובמקביל נרקם באופן טבעי קשר ידידות קל עם המתווך. המתווך פנה אלינו מספר פעמים שברצונו לעזור לנו במציאת דירה ואמר לנו מספר פעמים שהוא מציע זאת בידידות וללא תשלום כלשונו. מצאנו דירה באופן עצמאי לחלוטין אך בכל אופן פניתי למתווך וביקשתי את עזרתו בהשגת הנחה במחיר הדירה היות והוא במקרה חבר של מוכר הדירה ואמרתי לו שאתן לן משהו על כך. כאמור לא חתמתי על דירה זו אצלו או אצל אף מתווך אחר. לאחר שהמתווך השיג הנחה מן המוכר הוא תבע ממני את שכרו. מה דעתך בנושא?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב החוק דורש מהמתווך במפורש חתימה על הזמנת שירותי תיווך בכתב. מאחר ואין חתימה - אין חובת תשלום. אפשר להסכים לשלם דמי טרדה / עזרה מכיוון שעזר בהשגת ההנחה - לפנים משורת הדין. בהצלחה רבה,

רוני ירון

שלום וברכה. תודה על המענה הנ"ל. ברצוני לשאול ברשותך שאלה נוספת בנושא זה. המתווך תבע אותי לדין תורה בבית דין תורני. חשוב לי לציין שאומנם אמרתי לו בע"פ שאשלם לו "משהו" עבור טרחתו. תביעתו היתה על סכום של 50 אלף שקלים אך בית הדין דחה את תביעתו זו, אך בכל זאת חייב אותי לשלם לו 5 אלף שקלים תוך חודש ימים. וזאת עבור תשלום ההנחה שאותה הוא השיג עבורי. לטענתי הוא לא נהג איתי ביושר והוא הציג את הדברים באופן שונה מן המציאות שהיתה. ביררתי לגבי פרטי הרישיון שלו ברשם המתווכים ומצאתי שהוא מופיע ברשימה של שנת 2019 אך הוא אינו מופיע ברשימה של שסנת 2020. שאלתי אליך היא מה אתה ממליץ לי לעשות במקרה? האם אפנה לגוף המפקח על המתווכים? וכדומה? תודה רבה על עזרתך. ומחכה לתשובך.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תיווך נדל"ן