לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מיכאל כהן

תביעה נגד לקוח שהראתי לו דירה

הראתי דירה ללקוח בתאריך 1.7.2020 והוא חתם לי על טופס תיווך שרשום שם באחד הסעיפים ש"אם קרוב משפחה שלו יקנה את הדירה באופן ישיר או עקיף הוא מחויב לשלם לי דמי תיווך". הלקוח שלי החליט שהוא מעוניין להתקדם והחלפנו טלפונים בין העורך דין שלו ושל הקונה, כמובן שהסכמנו על המחיר 1.500.000 והעורך דינים החליפו טיוטות האחד עם השני. לאחר חודש הלקוח שלי החליט שהוא יורד מהעסקה. לאחר כחודשיים מהתאריך שהלקוח שלי החליט לרדת מהעסקה קנה את הדירה בן דוד שלו. האם הלקוח שלי מחויב לשלם לי את הדמי תיווך? ראוי לציין, שהמתווך שייצג את בעל הדירה טוען שהלקוח שקנה את הדירה פנה אליו ישירות דרך הפרסום שלו.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב במקרה כזה הייתי מבקש לראות חשבונית של תשלום די התיווך בשלב הראשון (אם החשבונית אמיתית ועל סכום הקרוב לדמי התיווך מראה אינדיקציה לנכונות), כי בהחלט ייתכן ששולם משהו סמלי למתווך שיגיד שהגיעו דרכו. המדובר פה בעניין ראייתי גרידא - אם אכן הבן דוד הגיע דרכך - מגיע לך תיווך. אם הגיע דרך מתווך אחר בלי קשר לפעולות שלך עם הלקוח - אזי לא מגיע לך דמי תיווך. בהצלחה רבה,

מיכאל כהן

גם הבן-דוד גר מחוץ לעיר.

מיכאל כהן

אני לא בטוח שהבנת. הראתי דירה ללקוח שחתם לי על טופס הזמנת שירותי תיווך שאם קרוב משפחה שלו קונה את הדירה אז הוא מחויב לשלם לי דמי תיווך. כמה שבועות לאחר שהראתי ללקוח את הדירה הגיע בן-דוד שלו וקנה את הדירה דרך המתווך שייצג את בעל הדירה. בגלל שבן-דוד שלו הוא קרוב משפחה של הלקוח שלי אז לפי החוזה הלקוח מחויב לי לתשלום דמי תיווך. דבר שני מאיפה בן דודו ידע שיש דירה למכירה בשכונה וברחוב הספציפיים ובזמן שהוצעה למכירה? סבירות גבוהה שהלקוח שלי מסר לו מידע. ברור שיש אינטרס למתווך שייצג את בעל הדירה למכור לבן-דוד כי הוא קיבל מהבן-דוד דמי תיווך מינימאליים. דבר שני המתווך שייצג את בעל הדירה לא ידע שזה בן-דוד של הלקוח שלי כי הלקוח שלי לא אמר לו וזה גם מובן למה.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

היי השאלה מובנת. ראה תשובתי הקודמת. בהצלחה

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תיווך נדל"ן