לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מלי

האם מתווך זכאי לדמי תיווך?

שלום, אני מעוניינת לדעת האם מתווך היה רשאי לדרוש ממני דמי תיווך בעת חתימה על מסמך הזמנת דירה לרכישה בפרויקט תמ"א ללא ליווי בנקאי (לא זיכרון דברים ול הסכם מכר)? חתימה התקיימה בנוכחות של עו"ד של הקבלן, אבל על מסמך הזמנה יש רק חתימה שלי, ללא חתימה של צד השני. כמו כן, לא חתמתי על הזמנת שרותי תיווך ולא הוצגה לי תעודה של מתווך ולא קבילתי חשבונית על התשלום. בסופו של דבר, עסקת מכר לא התקיימה מנסיבות שבנקים למשכנתאות לא מכירים פרויקטים של הקבלן ולא אישרו משכנתא בגלל חוסר תשובות לשאלות של מח' משפטית. בדרישה להחזר דמי תיווך ,נאמר לי שהוא ביצע את עבודתו ומגיע לו דמי תיווך. האם זה נכון וחוקי או כדאי לתבוע ? תודה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אם אכן הצד השני לא חתם על ההזמנה הרי שאין לנו חוזה תקף בין הצדדים מאחר ויש הצעה בלבד ולא קיבול מהצד השני. במקרה כזה אכן את רשאית לבקש את דמי התיווך חזרה, במיוחד שלצורך גביית דמי תיווך את חייבת לחתום על הזמנת שירותי תיווך בכתב במסמך ספציפי לעניין זה. בהצלחה,

מלי

תודה רבה. שאלה נוספת :גם אם שילמתי מקדמה לסגירת מחיר בעת חתימה על המסמך הזמנה? רק על התקבול כסף בצק יש חתימה של עו"ד של הקבלן. המתווך טוען שברגע שהוא קישר בין קונה לעו"ד , תפקידו הסתיים ומגיע לו דמי תיווך.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תיווך נדל"ן