לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
איש אחד

תביעה בגין רעש של שוכר דירה

שלום, הדירה הצמודה לדירתי מושכרת למשפחה שמרעישה, טורקת דלתות וכו'. בקשות לשקט מצד השכנים בבניין לא נענו. אני אישית תבעתי את המשכיר (לאחר התראות בע"פ ומכתב התראה) בבית משפט לתביעות קטנות לפינוי השוכר ופיצוי בסכום קטן אך התביעה נסגרה מחוסר סמכות. 1. האם אני יכול לתבוע את השוכר בבית משפט לתביעות קטנות בסכום שלא עולה על 33 אש"ח במטרה שגם ישלם על מעשיו וגם אולי יעזוב את דירתו עקב ההפסד הכספי. 2. האם יש עילת תביעה על נזק כספי ובקשה לצו עשה לפינוי השוכר כנגד המשכיר בבית משפט השלום? תודה.

item.Author מנהל הפורום גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים

תביעה בגין רעש של שוכר דירה. שלום רב, תביעה לפינוי מושכר צריכה להיות מוגשת בבית משפט השלום ולכן היא נמחקה מחוסר סמכות. מתאור המקרה נראה כי מדובר בשכן שגורם לרעש (אולי בלתי סביר) המהווה מטרד של ממש. בעניין זה ניתן לתבוע גם את בעל הנכס וגם את השוכרים במספר עילות: עוולת הרשלנות, עוולת מטרד ליחיד וכן מכח התקנות למניעת מפגעים ולדרוש פיצוי כספי בגין מספר ראשי נזק. מומלץ בהחלט להסתייע בעורך דין טרם הגשת תביעה מסוג זה. נשמח לסייע לך ככל ותפנה למשרדנו בדרכים המקובלות

איש אחד

ראשית אני מודה לך על התייחסותך. כרגע אני מתלבט בין שתי אפשרויות: לתבוע בבית משפט השלום מהשוכר פיצוי כספי גבוה יחסית (וסיפרתי את המקרה בקיצור נמרץ בפוסט הקודם) וצו לפינוי הדירה ואז יתכן ואהיה זקוק לעו"ד או כמו שכתבתי בשאלה 1 בפוסט הקודם: תביעה של השוכר בלבד בסכום קטן יחסית בבית משפט לתביעות קטנות כדי לגרום לו להפסד כספי ואז יתכן ויעזוב את הדירה ששכר (אם לא יעזוב או יתנהג בצורה נורמלית אתבע הלאה ע"י עו"ד בבית משפט השלום (ויש לי עילות תביעה נוספות שלא כתבתי כדי לא להאריך)). האם תביעה כזו כנגד השוכר בלבד בבית משפט לתביעות קטנות אפשרית?

item.Author מנהל הפורום גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים

יש להבין ולבחון את התביעה שכבר הגשת בבית משפט לתביעות קטנות ונמחקה מחוסר סמכות. לא ברור לי באילו עילות תבעת בביהמש לתביעות קטנות ולכן לא אוכל לתת לך תשובה בפורום זה. רצוי להגיע עם כל המסמכים וכל הראיות הקיימות בידך לפגישת ייעוץ

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סכסוכי שכנים