לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אברום

קורס רענון נהיגה

שלום דודי, קודם כל - כל הכבוד על הפורום פה! לפני כשנתיים קיבלתי זימון לקורס רענון נהיגה (הקורס שכולם נדרשים לעשות אחרי 5 שנים). מסיבות כאלה ואחרות יצא שלא עשיתי את הקורס. הרשיון שלי עדיין בתוקף לעוד כמה חודשים (לפחות זה התאריך שרשום עליו) וכרגע אני נוהג. השאלות שלי הן: 1. האם הרשיון שלי אכן בתוקף? 2. האם אני עלול להסבך (ועד כמה) במידה ואעצר על ידי שוטר תנועה, או שבצורה כזו או אחרת משרד התחבורה יבין שלא ניגשתי לקורס במשך שנתיים? 3. במידה וכן, האם עדיף לי לא לציין שנהגתי במשך התקופה הזאת? 4. אני כמובן מתכנן לעשות את הקורס בזמן הקרוב. אני צריך לצפות לבעיות כלשהן כשאגיע? המון תודה! ושוב, כל הכבוד על היוזמה.

עו"ד תעבורה דודי דויטש

אברום שלום, הימנעות מהשתתפות בקורס תוך ששה חודשים מביאה להתליית רישיון הנהיגה. משמעות ההתלייה היא, שבמועד תפוגת תוקף הרישיון הוא לא יחודש, אלא לאחר השלמת הקורס. כרגע הרישיון בתוקף לכל דבר ועניין, וזאת עד תאריך התפוגה הנקוב בו. מומלץ לבצע את הקורס בהקדם, שכן בעת שיפוג תוקף הרשיון לא בטוח שיפתח קורס בו תוכל להשתתף באופן מיידי, ואתה עלול למצוא עצמך ללא רשיון במשך תקופה ארוכה. בהצלחה.

עדי בן דיין

עברתי את קורס רענון הנהיגה, אבל הרישיון שלי פג תוקף האם ישלחו לי אחד חדש בחינם או שאני אצטרך לשלם על משהו?

שחר

דודי שלום רציתי לשאול אותך מספר דברים בנוגע לרישיון נהיגה. אני אמור לטוס ביום חמישי הקרוב לתקופה ארוכה בחול ויש לי קורס רענון ביום שישי במידה ואני הוחל למשרד הרישוי ואומר להם שאני טס הבנתי שאני מקבל דחייה של הקורס וחידוש רישיון ל10 שנים וזה רק במידה ואני חוזר לארץ תוך שנה עכשיו רציתי לשאול אותך אם אני יהיה יותר משנה ויביאו לי את הרישיון כבר ל10 שנים מה יקרה עם הרישיון אחרי שנה כי לא חזרתי לארץ?

עומרי

זה מריח כמו דרך נלוזה ובלתי נחוצה למלא את הקופות, שכן לאנשים בני 90 מאפשרים לנהוג בלא שום בחינה, גם אם הם סניליים ומסוכנים. למה נהגים רעננים כמוני, בלי נקודות או תאונות, צריכים לשלם כסף *וגם* לבטל שני ימי עבודה בשביל השטות הזו, והאם יש דרך להמנע מזה? תודה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה