לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ליאור

מתן אזהרה בע"פ וחודשיים לאחר מכן קבלת דו"ח בדואר

שלום רב, אשמח לעצה בקשר למקרה הנ"ל: לפני מספר חודשים נסעתי בכביש 4303 תוך כדי עצירה ברמזור אדום חייגתי לידיד שיכוון אותי להמשך הדרך. . בעודי עומדת ברמזור האדום רגע לפני שלחצתי על כתפור הרמקול בנייד,נעצרה לידי ניידת משטרה. כשהתחלף הרמזור לירוק המשכתי בנסיעה עד שנתבקשתי לעצור בצד . השוטר שאל אותי אם אני יודעת מדוע עצר אותי, הסברתי שאני מניחה כי ראה אותי אוחזת בנייד רגע לפני שלחצתי על כפתור הרמקול. . השוטר לקח את הרשיונות לבדיקה ואחרי מספר דקות חזר ואמר שמכיוון שאין לי שום עבירת תנועה כלשהי הוא ייתן לי אזהרה בלבד, אך הוסיף שאם אעשה עבירת תנועה ב5 שנים הבאות אצטרך לשלם קנס גם עבור ארוע זה. . הודיתי לו מקרב לב אציין שלא זכור לי שהוחתמתי על אף טופס,דו"ח או אזהרה ואין ברשותי העתק של כזה. בתחילת חודש דצמבר 2012 קיבלתי בדואר רשום הודעת תשלום על קנס בסך 1000 ש"ח המיוחסת לתאריך בו קרה המקרה. לפני חודש וחצי שלחתי בדואר רשום בקשה לביטול הקנס וכאשר לא קיבלתי מענה ומועד התשלום התקרב בדיקה קפדנית יותר של חשפה בפני את העובדה שבקשות הנשלחות יותר מ30 יום לאחר קבלת הדו"ח אינן מטופלות. שאלותיי הן: 1.האם זה חוקי לשלוח דו"ח בדואר מבלי שניתן במקום ועוד כאשר ניתנת אזהרה בע"פ? 2.מה הצעדים אותם כדאי לנקוט? תודה מראש, ליאור

עו"ד תעבורה דודי דויטש

ליאור שלום, בקשה לביטול הקנס אכן יש לשלוח (בדואר רשום) תוך 30 ימים ממועד קבלת הקנס. במקרים חריגים בהם יוכח כי לא ניתן היה לשלוח את הבקשה במועד מסיבות שאינן תלויות במבקש, יתכן ובקשה תתקבל גם לאחר המועד כאמור, ובתנאי שהוגשה מיד לאחר שהוסרה המניעה. יש לשמור את הקבלה המעידה על תאריך המשלוח הרשום. בקשה לביטול הדוח מחייבת עילה משפטית ראויה, מנומקת ומוכחת, כגון: הקנס ניתן משיקולים פסולים, נרשמו מספר קנסות בשל אותה עבירה, הקנס ניתן בניגוד למדיניות משטרת התנועה ביחס לעבירה בה מדובר. במקרה שלך, מדובר בעבירה שמדיניות המשטרה הנוכחית דווקא מחמירה לגביה, במטרה למגר את התופעה הרווחת, והמדיניות הנוכחית הינה שלא להסתפק באזהרה במקרים אלו. עקרונית, שוטר שרואה עבירת תנועה רשאי לדאוג למשלוח דוח בדואר גם אם לא ניתן לנהג ביד. במקרה שלך, הטענה העיקרית היא שהשוטר 'שיקר' לך בכך שהבטיח שלא ירשום דוח ולאחר מכן רשם. לצערי איני רואה בכך עילה מספקת אשר תוביל לזיכוי. לפיכך, עלייך לשקול לשלם את הקנס, או לבקש להשפט. בקשה להשפט כדאי להגיש רק אם בידייך ראיות ממשיות שבכוחן להוכיח כי לא ביצעת את העבירה המיוחסת לך. היות והודית שאכן אחזת במכשיר הטלפון בניגוד לחוק, הרי שאין לך טענה להוכחת חפותך ולפיכך ראוי שלא לבקש להשפט, אלא לשלם את הדוח. בהצלחה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה