עקיפה שהחלה בקו מקווקו והסתיימה בקו לבן
עקפתי משאית וכשעמדתי לגמור העקיפה ולחזור למסלול הסתיים הקו המקווקו והחל לבן, כך שחציתי קו לבן 100 מטר אחרי תחילתו (כך כתוב בדו"ח), קיבלתי דו"ח והשאלה היא: האם הייתי אמור לעצור באמצע העקיפה ולחזור למסלול בלי לגמור העקיפה? כי היה בהאטה ובחזרה למסלול בלי עקיפה, סיכון יותר גדול. כי למרות הקו הלבן היה שדה ראיה למרחוק והדרך היתה פנויה להשלים העקיפה תודה
אבינעם שלום, לא היית אמור לעצור באמצע העקיפה, ולא היית אמור לחזור למסלול. מלכתחילה, אסור היה לך לצאת לעקיפה במקום בו אינך יכול להבטיח את סיומה בביטחה. במיוחד אם ע"פ דבריך היה שדה ראיה למרחק, הרי שהיית צריך 'לקרוא' את הדרך קדימה ולהבין שלא ניתן להשלים את העקיפה. אם אתה לא בטוח, אל תעקוף. זה לא נעים לנסוע מאחורי משאית לאורך זמן, אבל זה יותר בטוח! בהצלחה.
תודה לך דודי אחרי שלדבריך שלא היה עלי לעצור ולחזור למסלול, האם יש אם כן מקום לבקש להשפט במקום שאשלם הקנס (500 ש"ח)?? בפרט שאיני בטוח שאכן סיימתי 100 מטר אחרי תחילת הקו הלבן זה היה אולי פחות, מאיפה לשוטר שנסע אחרי היכולת למדידה? ועוד שמאחר וזה היה בעליה טעיתי לחשוב שאספיק לעקוף בזמן, ומשום העליה קצב העקיפה התארך, כך שלא היה פה זדון מצידי בקריאת הדרך. תודה
כפי שהסביר עו"ד דודי דויטש, ראיה לרחוק היא שם המשחק. קו קטעים(תמרור 801) אינו מסתיים בחטף. לפני הופעת קו רציף(תמרור 803) יופיע קו קטעים צפוף(תמרור 805) המעיד כי הנך מתקרב לקו רציף. הרואה לרחוק לא יהין לצאת לעקיפה בראותו את הדרך לאשורה. גם אם יצא, חייב הוא לבחון את הדרך ולראות את הצפוי לו. לא הייתי מבקש להשפט במקומך. הנך הרי מודה באשמה(גם אם הנך חולק מעט על העובדות) ואינך יכול להפריך את עדות השוטר. במקרה כזה, אין השופט כבול לקנס המקורי וגם יכול להשית עליך שלילה בפועל.
תודה לעמית, אבל בא נחכה לתגובת העו"ד דודי, הרי כתב לי שלא הייתי אמור לעצור העקיפה ולחזור למסלול, (אף שלא הייתי אמור להתחיל בה) אכן הבנתי ממך דבר המסתבר שעל ידי בקשה להישפט אוכל להחמיר מצבי, אבל אולי יאמר דודי שיש סבירות שיקלו וכו' ושוב תודה
שלום, מקרה דומה קרה גם לי: התחלתי את העקיפה בקו הפרדה מקוטע אך לקראת סוף העקיפה הוא הסתיים ומיד חזרתי לנתיב שלי. שוטר שהתחבא בשיחים בדיוק באותו מקום דיווח בקשר לניידת בהמשך הכביש שעצרה אותי ונתנה לי דו"ח על סך 500₪ + 6 נקודות. אני עד עכשיו לא חושב שהדו"ח מוצדק היות והעקיפה התחילה לפי החוק! מה שבטוח שחזרתי לנתיב שלי לא אחרי 100 מטר ולכן נראה לי שמחפשים את ציבור על קטנות על מנת למלא קופה ציבורית. חבל מאוד לקבל דו"ח מטופש כזה ועוד עם עונה כה חמור של 6 נקודות!!!
שלום, גם לי קרה מקרה זהה למקרה של אבינעם ולמקרה של איגור, אני אשמח לתגובתו של עו"ד דודי דויטש שנוגע לתגובתו של אבינעם..."....(מהתאריך 06.05.2013( רב תודות