אין עצירה 6א2
שלום, חניתי גם אני באבן גבירול בת"א, ביום שבת, כאשר התמרור מורה על אין עצירה 6א2. המדרכה ללא צבע (אפורה) וקיבלתי דוח ע"ס 250 ש"ח. תוכן התמרור הוא כדלקמן: תמונה של תמרור אין עצירה הפירוט תחתיו: "בתוקף בימים א' עד ה' מ-8:00 עד 19:00 יום ו' וערבי חג מ-8:00 עד 15:00. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ביתר השעות החניה מותרת לרכב עד 4 טון בלבד. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ פריקה וטעינה רציפה מותרת לכלי רכב המוגדרים ברשיונם "משא", "מסחרי" ו"אחוד" בלבד בימים א' עד ה' מ-10:00 עד 14:00 יום ו' וערבי חג מ-10:00 עד 12:00". הרכב מדגם סוזוקי בלנו, רכב פרטי. תודה על תשובתך, טלי.
כמובן שהשאלה היא האם הדוח ניתן כדין? (הדוח ניתן במוצאי שבת)
טלי צהרים טובים, אם אכן זהו נוסח ההוראה שבתמרור, אזי האיסור אינו חל על יום שבת, ומשכך הדו"ח לא ניתן כדין. אמליץ לך לבדוק התמרור בשנית, ואם אכן כך, לפנות בכתב לעיריית תל- אביב בבקשה לביטול הדוח. בהצלחה
תודה דודי. שלחתי מכתב בקשה לבטל את הדוח. כמובן שהערעור שלי לא התקבל בטענה שליד המקום בו חניתי ישנם 2 תמרורי "אין עצירה". האחד ללא הגבלה של שעות והשני מתיר את החניה בשעות מסוימות כפי שטענתי. אני בתקופה הזו נמצאת שם פעם-פעמיים בשבוע, כמובן כבר ללא רכב אלא נוסעת בתחבורה ציבורית (או מקפיצים אותי בשבתות), ואכן היו 2 תמרורי עצירה אבל עם אותו התוכן המתיר את החניה בשעות מסוימות (שזו הסיבה בגינה ערערתי)- צילמתי את שניהם(!) כבר באותו היום שחניתי שם! 2 התמרורים האלה נמצאים מאחורי הרכב החונה ואילו מלפני קיים כבר מעבר חציה. שכן, מבחינתי כל תמרור אחריו (אחרי מעבר חציה) לא משנה מה תוכנו, לא תקף לגבי המקטע בו אני חניתי. השאלה שלי אליך- על איזה מהתמרורים אני צריכה להסתכל? על התמרור מאחורי הרכב החונה (כאשר אני חונה כמובן בכיוון התנועה) או זה שלפניו (כאשר זה שלפניו ממוקם כבר אחרי מעבר החציה לפניי)? מצטערת שאני מלאה אותך בפרטים, אני כן רוצה ללכת להישפט כי אני לא מתכוונת לעבוד כדי לממן קופות עירייה. וגם כדי לדעת אם אני זו שטעיתי כדי לא לחזור על הטעות להבא. המון תודה, טלי.
רוצה לציין שלאורך כל הרחוב קיים שלט כי רכב חונה ייגרר. האם תמרור אזור גרירה גובר על היתר החניה? האם במקום שבו כתוב אזור גרירה בעצם אסור לחנות תמיד? לשים לב למיקום השלט הזה של "אזור גרירה" בסמוך לרכבי החונה? תודה.