לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
משה

שאלה בקשר לזימון לסור למשטרה

שלום וברכה, קיבלתי הזמנה בדואר רשום (הודעה שניה) מהמשטרה לסור לאגף התנועה לבירור תלונה נגד הרכב שלי מתאריך ושעה מסויימת, ולבוא מצוייד בת"ז , רישיון וכו'. למטה כתוב "באם לא תופיע ירשם דוח בהעדר" מאחר ועבר הרבה זמן מהתאריך המצויין (כחצי שנה) אני לא זוכר איפה הייתי באותו יום, ובמה מדובר, יתכן אפילו שהרכב לא היה ברשותי. כמו"כ זמני מאוד יקר לי. השאלה מה מומלץ לעשות, האם מבחינה חוקית אני חייב להתייצב, או שאני יכול לבחור באופציה המסומנת למטה "באם לא תופיע ירשם דוח בהעדר" - האם משמעות הדבר שאני יכול לא להגיע וברירת המחדל תהיה דו"ח כספי, נגיד בהנחה שמודבר על שיחה בטלפון למרות ששוב אין לי מושג מדוייק מה קרה, או שעלולים להינקט סנקציות מעבר לדוח כספי ? תודה רבה

עו"ד תעבורה דודי דויטש

משה שלום רב, אם קיבלת זימון ע"י משטרת ישראל, עלייך לגשת לתחנת המשטרה. העובדה כי עבר זמן רב מיום ביצוע העבירה כביכול, משמש לטובתך, שכן יש ברשותך לבוא בטרוניה שפנו אלייך כעבור זמן כה רב. אמליץ לך להתייצב שכן אם לא תעשה כן, ירשם נגדך דו"ח ויהא עליך להוכיח חפותך בהליך ארוך אשר יתנהל בבית המשפט לתעבורה. כיום, טרם רשימת הדו"ח, יש בידך לסיים את העניין ללא הגשתו לבית המשפט. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת. בהצלחה

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה