עצירה באדום צהוב
שלום רב, לפני כחודש עצרתי את הרכב למספר דקות בשל התחממות הרכב באיזור תחנת אוטובוס (אדום צהוב), היום הגיע לי קנס בשל עצירה בתחנת אוטובוס. משיחה שלי עם נציג מהעירייה נאמר לי שאני יכול להגיש בקשה לביטול אם כי הם כבר לא מבטלים כמעט אף קנס בשל ריבוי הפניות. רציתי לדעת אם יש איזה חוק שמגבה אותי פה ומאפשר לי לעצור את הרכב באדום צהוב בשל תקלה ברכב. יש לי אישור מהמוסך בו הוא רשם שבאותו היום הגעתי אליו בשל בעיית חום מנוע. שכן ללא הצגת אסמכתא שאראה להם שאני מכיר שקיימת בחוק אני מאמין שיתעלמו מבקשתי מיד. תודה רבה.
תמרור 511(אדום-צהוב) תקף רק אם מצורף אליו במקביל תמרור 505-509(תחנת אוטובוס/מונית). האם היה מצורף אחד מהתמרורים הללו? אם מצורף, אזי בתחום זה חל איסור עצירה למעט אלו המצוינים בתמרור. עצירה עקב תקלה: האם הופעלו אורות מצוקה? האם הוצב משולש אזהרה? איני מאמין כי יבטלו את הקנס, כי עמידה בתחום התחנה מהווה הפרעה לרכב ציבורי.
לגבי אותי שאלה, עצירה באיזור אדום צהוב שגם אני קבלתי קנס. לאיזה מרחק התמרור השני 505-509 תקף? אם עצרתי מרחק של 5 מטר לפני התמרור כדי לחקות למישהו שיורד מהאוטובוס, האם זה עדיין מהווה עבירה? תודה
השאלה היא כזו ואחדד את הנקודה ואת התשובה . רשם האדון דודי שעצר בתחנת אוטובוס (אדום צהוב) . הוא לא ציין אם הרכב חנה והנהג היה בחוץ או שהוא היה בתוך הרכב והחשוב ביותר לדעת האם הדוח שניתן לו היה בדואר , או מה ? האם פקח נתן את הדוח ? האם לעיריה מותר לתת דוחות מסוג שכזה ? אחדד את השאלה , האם פקח עיריה יכול לתת לרכב מונע שעצר בתחנת אוטובוס בשל תקלה או כל סיבה , והיהי בתוך הרכב איזשהו דוח ? שהרי מדובר בעברית תנועה ולא חניה .
נכבדי הרגשתי לא טוב, עצרתי מייד במקום הראשון שהיה פנוי. לצערי ת. אותובוס וירדתי להקיא את נשמתי בגינה הקרובה לא לפני שהפעלתי ארבעה וינקרים! זה לא לקח יותר מדקה וחצי! !! אשתי היית ברכב ומזגן פועל (יוני בצהריים) !. שאלותיי : 1. האם לפקח עירייה מותר לתת דוח זה או לשוטר בלבד? ! 2. מדוע לא ירד הפקח מרכבו ונגש לרכב לברר. אם יש מישהו בפנים או מדוע נעצר פה? 3. למה הדו"ח נשלח בדואר ולא הוצמד למגב? ( הריי אנחנו בקייץ ואין גשם? !). 4. הרכב צולם מתוך רכבו של הפקח ורואים אותו במקביל לתחנת אותובוס אך ללא מספר לחלוטין! !!!!!! בתמונה אחת. 5. בתמונה קרובה יותר (עדיין מתוך רכבו) מופיע המספר כשהספרה האחרונה מוסתרת כמעת לגמריי והיא יכולה להיות כמעט כל ספרה! !!! ##### מה עושים? ?? תודה רבה
היה לי אותו אירוע כמו לאלי אלכסנדר אשמח לתשובה
נכבדי א. האם רשאי פקח עירייה לתת דו"ח שכזה? הרי לא מדובר בכחול לבן אלה אדום צהוב / הפרעה לתנועה / ת. אותובוב? ב. בדו"ח כתוב במפורש סעיף 6 (ד) (12) לחוק עזר לתל - אביב יפו (העמדת רכב וחנייתו) התשמ"ד 1983. ופה לא מדובר לא בהעמדתו ולא בחנייתו של הרכב, אלה במפורש בעצירה בצהוב אדום זה בכלל לא אותו דבר! !!!!! לא ידוע לי שעצירת רכב באדום צהוב זאת עבירה? !. ד. מדוע צלם הפקח את הרכב מתוך רכבו? בכך ביצע הפקח למעשה עבירת תנועה של "דאבל פארקינג" (חנייה כפולה שהיא למעשה חסימת נתיב נסיעה והפרעה לתנועה הזורמת! ?. ה. האם לכל האמור מעלה בכלל וחוסר ודעות לגביי מס' הרכב שלגמרי לא ברור יש לי מספיק עילות (מגובות על פי חוק כמובן! ) לדרוש את ביטולו של הדו"ח ? מודה לך