לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
קרן

שינוי דרגת רישיון A2 לאוטומט בלבד

שלום רב, התחלתי ללמוד נהיגה על אופנוע 125 סמ״ק במהלך חודש ספטמבר 2014 למדתי על קטנוע אוטומט. הדגשתי בפני המורה לנהיגה שברצוני לרכוש אופנוע עם הילוכים. המורה הדגיש שכשאעבור טסט אוכל לקחת שיעור על אופנוע עם הילוכים כמו שרוב התלמידים עושים. בשעה טובה ומוצלחת עברתי מבחן מעשי ב 5/10/14 אך כשלקחתי את הרישיון מהמורה הפניתי את תשומת ליבו להערה שרשומה ע״ג הרישיון כי מוגבל לאוטומט בלבד!! המורה עצמו לא ידע וגם לא הודיעו לו מההתאחדות למורי נהיגה, התקשרתי לעוד מורי נהיגה וגם הם הופתעו שהיום אי אפשר ללמוד על אופנוע 125 סמ״ק עם הילוכים כי אין לאף מורה אך ורק אוטומט. מסתבר שמשרד התחבורה הוציא חוק מה 1/10/14 ולא יידע לא את המורים ובטח לא במדיה התקשורתית! היום אני צריכה להתחיל ללמוד דרגה יותר גבוהה שאני צריכה לשלם שוב שיעורים, אגרה לטסט, לעבור שוב טסט מעשי וכו׳ על מנת שאוכל לרכוש אופנועי ולא קטנוע היות שדרגה של A2 הינה על קטנועים בלבד שאין אופנוע אוטומט 125 סמ״ק. האם ניתן לערער על כך? בברכה, קרן

עו"ד תעבורה דודי דויטש

קרן שלום רב, אכן מדובר במקרה מצער ומתסכל, עם זאת אי ידיעת החוק במקרה זה אינה רלוונטית. באפשרותך לפנות למנהל משרד הרישוי בחולון, יחד עם המורה לנהיגה ולנסות להסביר את שאירע. כמו כן, באפשרותך לערער בדרך של עתירה מנהלית, אולם חוששני שזהו בזבוז זמן ומשאבים, שכן החוק בנושא זה ברור, ואם הוא פורסם ברשומות, ככל הנראה אין עילה משפטית. אשמח לעמוד לרשותך בכל שאלה נוספת. בהצלחה

ירון

קרן שלום, קרה לי אותו מקרה בדיוק, ורציתי לשאול לאן הגעת עם הנושא? כדאי להגיש ערעור למשרד הרישוי או פשוט להתחיל לימודי נהיגה הילוכים? ד"א עברתי טסט בתאריך 30/9, שזה בערך בהפרש של יום יומיים מהוצאת החוק.

קרן

שלום רב עו"ד דודי דויטש, תודה רבה על תשובתך אך לא היה שום אזכור ברשומות שהנוהל ישונה החל מ 1/10/14 אם היה אזכור כזה המורים היו מתריעים בפני התלמידים על האופציות הקיימות. נכון שמשרד התחבורה זהו גוף ממשלתי אך גם דוד ניצח את גוליית במלחמה בכוונתי לא לשנות לנוהל הקודם אלא לפחות למחזור הראשון של התלמידים שהוציאו רישיון A2 ולא ידעו שהרישיון מוגבל לאוטומט בלבד שישנו לנוהל הקודם שהיה עד 1/10/14. הפתרון היחיד שאתה מציע זה רק לגשת למנהל במשרד התחבורה בחולון? אני יכולה לגשת לבד? קרן

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה