אי ציות לאור אדום
שלום, לפני כ-10 חודשים עברתי באור אדום (חלפו יותר מ-5 שניות), לא שמתי לב, מכיוון שהיו שני רמזורים אחד אחרי השני, הייתה שמש חזקה והסתכלתי על הרמזור השני שהיה ירוק. באותה תקופה הייתי בהריון מתקדם ולא הייתי עושה דבר שיסכן את התינוק ואותי. אני נהגת זהירה כ-10 שנים, ללא עבירות תנועה. קיבלתי הזמנה למשפט ו-10 נקודות. האם עליי לקחת עו"ד? עשוי להפחית את גזר הדין? כיצד הנושא מתנהל בבית המשפט? מה גזר הדין שצפוי להינתן לי? האם הנקודות מיום העבירה או מיום המשפט? תודה רבה.
ליאור שלום, בדר"כ עבירת אור אדום הינה ברירת קנס - 1000 ש"ח ו- 10 נקודות. מאחר שחלפו יותר מ-5 שניות שדלק האור האדום ברמזור, מדובר באי ציות לרמזור אדום בנסיבות מחמירות, ולכן זומנת לדין. עברך נקי, לכן אני סבור שהתביעה תעתור לקנס כספי ולפסילה מותנית בלבד (ללא פסילה בפועל). עם זאת, איני יודע לאיזה בית משפט זומנת ומי השופט, הענישה והמדיניות משתנה לצערי במחוזות השונים. צרי עמי קשר ואכוון אותך ללא עלות דודי- 0544-201520
אני נהג חדש כשנה רישיון בן 35 אתמול בלילה אינני יודע איך זה קרה עברתי באדום בצומת התשבי ככל הנראה עקב חוסר תשומת לב והתבלבלות עם הצומת שלפני ששם הרמזור היה ירוק כך שעצרתי רק שראיתי שהרכבים לשמאלי מתחילים ליסוע ונעצרתי באמצע הצומת ממש לפני תאונה אני מתבייש בעצמי לא יודע מה לאמר במקום מותקנת מצלמה וככל הנראה צולמתי הרכב היה רכב שכור למה עלי לצפות ומה עלי לעשות אציין כי הרישיון מאוד חשוב לי כל מה שהוצאתי אותו היה בשביל טיפולים רפויים שחמתי עוברת שיהיה מי שיקח אותה כך שכל עיכוב או פסילה משמעותיים אצלי אני אדם מבוגר עם משפחה גדולה שלא יסכן את עצמו בשביל שטויות תודה על העזרה