לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
עו"ד דודי דויטש

האם ישנו חוק האוסר על נסיעת רכב ביום כיפור?

שלמה שלום, גם במדינה דמוקרטית, חופש הפרט אינו מוחלט, אלא יחסי לפגיעה העלולה להגרם לאחר כתוצאה ממעשיו. בחוק העונשין ישנו חלק המתייחס לפגיעה ברגשי דת ומסורת, שמטרתו להגן על אנשים דתיים ומסורות-דתיות מפגיעה ברגשות, עלבון, הפרעה לפולחן, ביזוי, ומתן הטבות לשם המרת דת. קובץ החוקים על פגיעות ברגשי דת ומסורת מקובץ בסימן ז', המתמצת את הדין הפלילי בישראל בנוגע ליחסי דת ומדינה. ניתן להאשים על פי סעיף זה אדם המתנהג בצורה המתפרשת כפגיעה ברגשי דת ומסורת. אני מניח שרבים יטענו כי מעשיך, כפי שתיארת, עונים לקריטריון. בהצלחה.

יוסף סגל

על פי אותו הגיון גם בחורה המסתובבת ברחובה של עיר במכנסיים קצרצרים ובגופית בטן פוגעת ברגשי דת ומסורת, ובכל זאת איש לא מציע להעמידה לדין. איפה הגבול? למה סעיף ז הנ"ל גובר על זכותו של שלמה מור לחופש תנועה? הרי אם המחוקק היה רוצה להגביל את תנועתו ביום כיפור הוא היה מחוקק חוק לעניין זה, כמו, למשל, חוק החזיר או חוק השבת. עובדה היא שהוא נמנע מלעשות זאת. תודה נראש!

איגור

יוסף שלום, יפה הדגשת את האבסורד שבסעיף החוק האנטי דמוקרטי, שים לב גם לאות של הסעיף... מקורו של הסעיף הזה הוא בכפייה הדתית המונהגת במדינה מעל 6 עשורים. ולגופו של עניין, אין שום מניעה לנסוע בכל יום בשנה! שום מניעה! בזהירות, כי אנשים מסתובבים עם אופניים בכביש משום מה. מה הקשר בין זה שאדם רוצה (השאלה היא האם זה מה שהוא רוצה...) לעשות חשבון נפש עם ע-צ-מ-ו - למה שמישהו אי שם שנוסע שרכב שלו, הוא זה שיפריע לו??? אדם שמחליט לשים חתיכת סמרטוט על ראשו ולהגביל את עצמו בחלק מהדברים - מה גורם לו לחשוב שמאותו רגע כולם מסביב הופכים אוטומטית למעין תפאורה ומעכשיו הם סוג של נצבים בסרט וחובה עליהם למלא את דרישותיו??? נשמע אבסורדי, לא? באותה מידה, אני בתור תושב כפר סבא, יש לי את כל הזכות לתבוע תושבי קלקיליה מכיוון שאני נורא נפגע כשאני רואה את המסגדים, כפיות ושומע "אללה הוא עכבר" - לפי אותו הגיון של הסעיף, בדיוק! משנה לשנה, יותר ויותר אנשים מחליטים לצאת לאור מהחושך של הכפייה הדתית - אז סע ברכה, רק בזהירות יש אנשים שיום אחד בשנה מחליטים להסתובב בכביש במקום להתעסק בחשבון נפש כל השנה... שלא יעבדו עליכם!

שחר

החוק מחייב רק נסיעה במהירות סבירה עם כמות האופניים והולכי הרגל בכבישים המהירות הסבירה היחידה היא 0 קמ"ש או שתוכל לחנות רחוק מריכוזי אוכלוסיה ולסוע בבטחה

אורן

האם לא ניתן לדרוש ענישה זהה לשוטר שנתן את הדוח משום שעבד לפרנסתו ביום כיפור?

חרדי

אם גבר יחליט לחשוף חצי מאיבר מינו ברחוב, כמו שנשים חושפות חצי משדייהן, הוא יאסר מיד. למה ? לא צריך להסביר למה. כך גם לא צריך להסביר למה יש גבול לחופש הפרט ביום הכיפורים. ואכן, אני באמת לא מבין למה נשים יכולות להתלבש ברחוב בצורה כמו שהן מתלבשות היום. הסיבה שלא מתקוממים נגד זה, כי כולם מרוצים מהענין, הגברים החילוניים חסרי המוסר נהנים לגרות את ייצרם ולגוון את חיי המין שלהם, ולנשים החילוניות היותר מוסריות זה לא מאוד מפריע כי הן נשים. אבל עדיין זה לא הופך את הדבר למוסרי ולא אומר שיש אנשים מוסריים שלא מעוניינים להפוך את נושא המין לנושא המרכזי בחיי היום יום שלהם, באוטובוס, ברחוב, בסופר ובכל מקום. מספיק להם חדר המיטות והאישה שבחרו לחיות איתה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה