לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מיקי

הרעת תנאים !

שלום למנהלת הפורום. ברצוני לשאות שאלה : אני עובדת במקום מסויים 11 שנה. הקיבוץ הוא המעסיק שלי. לאחרונה הרעו לי תנאים בגלל צימצומים. הבעיה היא שמתוך תמימות חתמתי על מסמך (לא משפטיבכלל)על המצב החדש מתוך אימון ותמימות. שאלית היא האם אוכל לתבוע/לקבל פיצויים כלשהם ???אייך אומרים : זה שהאסימון נפל לי קמת מאוחר יש עוד מה לעשות בנידון ?? תודה מראש.

עו"ד איילת רייך

מיקי שלום, משאלתך לא ברור מה אופיו של המסמך עליו חתמת ומה אישרת במסגרתו. על מנת לענות באופן ספציפי לשאלתך עלי לעיין באותו מסמך. מכל מקום, עלייך לדעת כי בפסיקה נקבע כי על העובד המתפטר בגלל הרעה מוחשית בתנאי עבודתו, מוטלת החובה להעמיד את מעבידו על כוונתו להתפטר, כך שתהא למעביד ההזדמנות לעשות לתיקון המצב (דמ (ת"א) 361448/99 בן אליער מאיר נ' נ.ק.ל.א סחר והנדסה בע"מ (פורסם בנבו)) עוד ראי בספרה של עו"ד הילה פורת, דיני עבודה – המדריך המלא, 2012, בעמ' 361:"עפ"י הפסיקה, על עובד להעמיד את המעביד על כוונתו להתפטר עקב הרעה בתנאי העבודה בטרם יתפטר מעבודתו, ולאפשר למעביד לנסות ולתקן את ההרעה, כאשר מדובר בנסיבות שבידי המעביד לשנותן. עובד שהתפטר ולא העמיד את מעבידו על כוונתו להתפטר עקב הרעה מוחשית בתנאי עבודתו לא זכאי לפיצויי פיטורים". כלומר, בכל מקרה עלייך לפנות לקיבוץ ולהעמיד אותו על כוונתך להתפטר עקב ההרעה בתנאים. במידה ולא תעשי כן יכול ולא תהיי זכאית לפיצויי פיטורים. בברכה, איילת רייך-מיכאלי, עו"ד

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מושבים וקיבוצים