לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יוכי

פינוי נחלה - דחוף מאוד

בימים אלה ניתן פסק דין לפיו עלי לפנות את דירתם [במושב] של הוריי שנפטרו, לאחר שאחי הגיש נגדי תביעה לפינוי הדירה. אחי הינו בכור וזכה עפ"י צוואתו של אבא כי כל הנחלה תעבור אליו כבן ממשיך. לא הגעתי לדיון ולכן הושתו עלי הוצאות התובע/אחי בסך 8,000 ש"ח. אני בת 50 ומאז הולדתי אני מתגוררת בבית ההורים כהסדר ביני לבין האח. לאחר שנישאתי ללא ילדים לפני 5 שנים, המשכתי בהסכמת האח היורש לגור בדירת ההורים. בעייתי הינה כי אני ובעלי חסרי כל אמצעים ואין באפשרותנו לשכור מגורים חלופיים אפילו לא בסכום של 100 ש'ח [לדוגמה]. בקושי רב יש לנו כסף לקיום יומיומי בשל חובות עצומים ועיקולי משכורת. אחי יודע שניזרק לרחוב ובפועל זה מה שהולך לקרות. אין לו כל כוונה לוותר והוא עומד על כך שנכבד את פסק הדין בתוך חודשיים עפ"י פסק הדין. האם אפשר להגיש בקשה מיוחדת לביטול פסק הדין שניתן שלא בצדק? איך אפשר לצאת מהמצב. איזו התגוננות יש לנו מפני פינוי המושב אשר ימית אסון עלינו לאחר שבטוחים אנו כי נתגורר כל חיינו תחת כיפת השמיים? אין לנו אף אדם היכול לתת לנו להתגורר איתם. נודה לקבל הכוונה לאן לפנות, אם בכלל? האם יש מקום לפנות לבית המשפט ולבקש החיית התיק כדי להסביר את המצב הקשה אליו נקלענו? בסוף הפסק הדין נכתב: "התיק יסגר". בכבוד רב, יוכי מושב בדרום

עו"ד רגב אלקיים

יוכי שלום מדברייך עולה כי ניתן פסק דין בהיעדר הגנה. פני בדחיפות לעורך דין הבקיא בדיני מושבים על מנת שיגיש בקשה לביטול פסק הדין (30 ימים מיום מתן פסק הדין בהיעדר) ועל מנת שיגיש תביעה מתאימה להמשך מגורייך במושב. בברכה, רגב אלקיים, עו"ד

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מושבים וקיבוצים