לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שלמה ישי

פתיחת חברה בע"מ בישראל על ידי אזרח זר

שלום אני מעוניין להקים חברה בע"מ במדינת ישראל. מאחר שאני לא מעוניין להיות בהגדרה עצמאי על פי הרשויות במדינת ישראל ומאחר שלפי החוקים במדינת ישראל אז עצמאי הוא נטול זכויות לדמי אבטלה לכן אני מנוע מלהקים חברה בע"מ בישראל. ייתר על כן , כידוע ניתן לבצע הרמת מסך כלפי בעלי החברה (לפי שגאונות השופט שיהיה בדיון). מצאתי אזרח זר בחו"ל שאין מניעה שהוא יקים את החברה במדינת ישראל. אותו אזרח זר הוא חסר אזרחות ואינו תושב מדינת ישראל. אני מעוניין שאותו אזרח זר יקים את החברה ויהיה 100% בעלים של אותה חברה. אני , שאני אזרח מדינת ישראל , לא יהיה בעל מניות ולא יהיה רשום כדירקטור ברשם החברות. אני יהיה 100% שכיר בחברה. האם על פי החוקים של מדינת ישראל מדובר על דבר חוקי ?

גיא הרשקוביץ, עו"ד

שלום רב, אתה מוזמן לעיין בחוק החברות. שם תמצא תשובה לשאלתך. בהצלחה, גיא הרשקוביץ, עו"ד

שלמה ישי

עשיתי חיפוש בחוק החברות. אין התחייסות לאזרח זר בחוק. ולא מדובר פה על מקרה של חברה זרה. מדובר פה על מקרה של חברה ישראלית שתאגדה בישראל.

שלמה ישי

באם אתה מכריז על אי חוקיות. יש לציין גם סעיף בספר החוקים של מדינת ישראל אשר מכריז על השיטה כלא חוקית. כלומר תשובה בסגנון "לא חוקי" לא שווה והיא חסרת בסיס. יש לבסס את התשובה בהוכחות.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ייעוץ וליווי לחברות ושותפויות, הקמת חברות ועסקים