מנהל הפורום גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים
יציאה משותפות
שלום, אני אחד משלושה שותפים בחברה בע"מ. יחסי העבודה בינינו אינם תקינים ולאחרונה ביצועי החברה אינם טובים. אני מעוניין לצאת מהשותפות, לחברה חוב של 900 אלף ש"ח לגורמים חיצונים ועוד כ-200 אלף שח הלוואת בעלים לכל אחד מאיתנו. אני מוכן לשלם את שליש החוב לגורמים החיצוניים על מנת לצאת מהחברה. כיצד ניתן לבצע זאת ? האם הדבר אפשרי ? סביר להניח שיציאתי מהשותפות תביא לפירוק החברה אך לא בוודאות. עם זאת, האם ישנה אפשרות שהיה והחברה תמשיך לפעול ותיהיה לה האפשרות בעתיד לשלם את הלוואות הבעלים לקבל את סכום זה בחזרה או שמא יציאתי מהחברה מוותרת גם על החוב הנ"ל ? האם יש גופים שיכולים לייעץ לי בעניין ללא תמורה או תמורת סכום סמלי ? תודה רבה
אורן שלום רב ראשית נדרש לבדוק האם נחתם בינכם בעבר הסכם שותפות/מייסדים. בהנחה שקיים הסכם כזה נדרש לבדוק את התייחסותו לרצון אחד השותפים לצאת מהשותפות בינכם לרבות זכויותיו וחובותיו. מלבד זאת קיים הצורך לבדוק מה המקור לבעיות. קיימים לא מעט מקרים בהם בעלי מניות הרב עשו כל שביכולתם כדי לגרום לבעל מניות המיעוט לעזוב את השותפות תוך קיפוחו. כמו כן יש לבדוק האם החלטות החברה שהביאו להיווצרות הבעיות נתקבלו שלא כדין. מלבד זאת, בשאלתך חסרים נתונים מהותיים כגון: האם אתה ערב אישית לחלק מחובות החברה. כפי שניתן לראות הנושא מורכב ומעלה שאלות משפטיות חשובות. אתה מוזמן לצור איתי קשר במשרד 036855558