מנהל הפורום גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים
שותפות לא הוגנת
שלום רב השאלה שלי היא כזאת: מכר שלי נכנס לשותפות עם חבר לעסק גדול ,הכל סוכם ביניהם חצי חצי וההשקעה גם הייתה חצי חצי. לחבר ישנם עוד עסקים. בתחילת דרכם החבר הצהיר בזאת שהוא לא ינהל את העסקיו האחרים אלה ילך יד ביד עם שותפו.בהתחלה אכן הדבר קרה.אך עם הזמן החבר איננו משקיע בעסק עם מכרי אלה הולך לעסקיו.ומכרי נשאר לבדו בעסק.יש לציין שכדי שהעסק יצליח צריך שניים לניהול ובעקבות זה העסק אינו מצליח כמו שצריך.בעקבות הדברים החליטו למכור את העסק בסכום ההשקעה ומכרי נמצא לבדו בעסק .האם זה הוגן? האם שותפו צריך לקבל את הסכום שהוא השקיע למרות שהוא לא בעסק? כי יש הצעות שאינן בסכום המדובר אלא פחות ומכרי כבר מיואש מכיוון שהוא לבדו בעסק ואינו יכול לקבל את ההצעות שנותנים לו מכיוון ששותפו רוצה את החלק שלו למרות שאינו משקיע מזמנו לעסק? מה אפשר לעשות בסיטואציה כזאת?
שי לי בוקר טוב, ככל שניתן יהא להוכיח את הטענות של מכרך, תהא האפשרות של מכרך לדרוש משותפו את ההפרש שבין חלקו בסכום המכירה לבין השקעתו בעסק. למעלה מכך, קיימת אפשרות לדרוש גם פיצוי בגין אבדן רווחיות של העסקה בגלל התנהלות של שותפו של מכרך. האם יש הסכם שותפות ? האם יש סיכום אחר בכתב אודות חלוקת התפקידים וההתחייבויות בין השניים?