לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
גיא

הסכם פעולה בכתב ללא תנאי יציאה בהסכם!

אני נמצא במסגרת הסכם בכתב של שתוף פעולה מקצועי שכבר מתקיים כבר מספר שנים, להסכם אין תנאי יציאה! הפעילות התקדמה ומניבה אולם עקב שינויים שחלו אצל הצד השני הוא מקיים את ההסכם במינימום הכרחי, מה שאילץ אותי לקיימו גם על בסיס מינימום הכרחי. למעשה לצד השני יש דרישות וטענות אבל מבחינתו אינו בכלל מבין את הכפיה החד צדדית שלו בבצוע ההסכם. להסכם אין תנאי יציאה בכתב, נראה שאין סיכויי לשינוי בתפיסה החד צדדית של הצד השני, ואין בכלל יכולת להסביר לו את המצב! הסיבות מורכבות וגם לא לגמרי משנות, השאלה בהעדר תנאי יציאה בכתב נראה שיש בעיה, והסכמה זה מצריך דיון בבעיות שיבילו לכלום כי הגישה שלו נצלנית מתישה , במילא כבר אין לו עניין וגישתו חד צדדית! ממתין רק לכסף יכנס מעבודתי. בקשה שלי לצאת בהסכמה תוביל להרעה במצב הקיים ותרע את תנאי הפתיחה לכל פתרון בתנאי יציאה. מה ניתן לעשות בהעדר הסכם יציאה בכתב, כאשר העלאה של רצון לסיים יתפרש כחולשה ותוביל למצב גרוע יותר מהמצב הקיים! האם יש דרך לסיים הסכם בדרך שונה מניסיונך? לאור התנאים שבהם אני פועל? דרך ישרה אבל שתיהיה מוצא מתוחכם לנצלנות? זה סוד שרק מי שראה הרבה הפרות הסכם כזו אולי יושיע?

עו"ד גיא הרשקוביץ, מנהל הפורום

גיא שלום, יש טכניקות, טקטיקות ואסטרטגיות שניתן לקיים, במחשבה רבה, עוד קודם לעשיית מעשה שיכול באמת להוביל לתוצאה שאתה מעלה בפנייתך אלי. תוכנית עבודה שכזו, תלויה במסירת פרטי פרטים, תשאול ומענה לתשאול במהלך פגישה עם עורך הדין. ברירת המחדל, תהא פנייה לפירוק שותפות לבהמ"ש המוסמך. ברירה נוספת, פנייה לבורר עסקי או להליך גישור. כמובן, יש לקחת בחשבון מה צבו העסקי/מסחרי של העסק? לעיתים שותף נוקט בטקטיקה שכזו על מנת להמאיס ולהתיש (כפי שציינת) את השותף האחר למין הוא יקום ויילך או שיקום וייצא עם מנימום זכויות. לכן, כפי שכתבתי, אל מול התנהלות שכזו (קל וחומר, התנהלות שבנויה על טקטיקה) יש להגיב בהתאם, בחכמה, בטקיטיקה משל עצמך. אתה יותר ממוזמן ליצור עמי קשר טלפוני. במהלך שיחתנו אנסה להבין ולקבל ממך פרטים נוספים ומכאן ניתן להתקדם. שיחתנו הטלפונית, ללא תשלום, כמובן. בברכה, גיא .

גיא

אני מאוד מודה לך ההתיחסות והתשובה. המצב הוא שאני מחוייב בהסכם סודיות למרות שהצד השני הפר אותו ובכל זאת הפרת סוגיות תיהיה הרבה יותר חמורה מכל מצב של הפסד מדובר באנשים רעים מאוד ללא אלוהים! אני פשוט לא יתחיל בשום מהלך אתן לדברים לקרות מעצמם! אולי ליקום יהיה פתרון יותר חכם. שוב תודה על רצונך לעזור.

עו"ד גיא הרשקוביץ

גיא שלום שמחתי ואשמח לעזור. הסכם סודיות איננו מגביל או מונע ממך להתייעץ עם אנשי מקצוע רלוונטיים על מנת להבין האם הצד האחר (שממילא קונה לעצמו חופש להפר הסכמות כאלו ואחרות) פועל בהתאם להסכמות, הסכמים מכל סוג שהם. לדעתי אפילו היקום מדי פעם מסמן לך לקום ולעשות מעשה ולא לשבת בחיבוק ידיים ולחכות שיפגעו בך ו/או בזכויותיך. אך זו בחירה שלך ורק שלך. אם תחליט בכל זאת, אתה מוזמן לפנות אלי על מנת למצוא את הדרך הנכונה למציאת פיתרון עבורך. יישר כוח ואומץ. גיא.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ייעוץ וליווי לחברות ושותפויות, הקמת חברות ועסקים